Nyhed

Yusuf flytter koncert fra Herning til Stockholm

Den engelske sanger og sangskriver kommer alligevel ikke til Danmark

Den engelske sanger og sangskriver Yusuf, tidligere kendt som Cat Stevens, har valgt at flytte sin planlagte europæiske turnépremiere fra Jyske Bank Boxen i Herning 7. maj til Hovet i Stockholm samme dag, skriver hans officielle hjemmeside. Yusuf kommer dermed ikke til Danmark i denne omgang.

Flytningen skyldes ifølge Yusufs hjemmeside "en overvældende efterspørgsel" på billetter i Sverige – også dermed altså en større interesse end i Danmark. Yusufs mor var svensk, han har gået i svensk skole, da han var otte år, og det var hans svenske onkel, der i sin tid opfordrede Steven Demetre Georgiou, som han hed dengang (faderen var græsk-cypriotisk), til at kaste sig ud i en musikalsk karriere.

Folk, der har købt billetter til den flyttede koncert, kan få den byttet til en billet til Stockholm-koncerten ved at kontakte [email protected] eller få pengene tilbage ved at kontakte Billetlugen.


Cat Stevens debuterede i 1967 med albummet "Matthew & Son", men det store gennembrud kom i 1970 efter et stilskifte fra pop til mere folk-orienteret musik. Det var singlen "Wild World", der for alvor satte Stevens på landkortet, og i de følgende år havde sangskriveren hits med sange som "Peace Train", "Morning Has Broken" og "Oh Very Young".

Succesen fortsatte frem mod 1978, hvor Cat Stevens udsendte sit sidste album, konverterede til islam, skiftede navn til Yusuf Islam og i stedet begyndte at fokusere på arbejdet med en række muslimske skoler i England.

I 2006 vendte han under navnet Yusuf tilbage til den vestlige popmusik med "An Other Cup", der i 2009 blev fulgt af "Roadsinger". Den udgivelse følges nu op med en turné, der altså skulle have bragt ham til Danmark, men det bliver der ikke noget af i denne omgang.


Koncerten i Stockholm bliver Yusufs første besøg i Skandinavien i 33 år.

 

ANNONCE