Nyhed

Kate Bush: Hellere studiet end koncerter

Den ikoniske sangerinde fortæller om sit nye album i et eksklusivt interview med GAFFA

Mandag den 21. november udgav den engelske sangerinde og sangskriver Kate Bush "50 Words For Snow", hendes første studiealbum med nye sange siden 2005's "Aerial". I den anledning har hun indvilliget i at give et interview til GAFFA. Kate Bush er ellers kendt for at holde lav profil i offentligheden og giver kun ganske få interviews, og når det en sjælden gang sker, kommer de hjemlige engelske medier først i køen.

Bush har så vidt vides ikke talt med dansk presse overhovedet siden 90'erne, men nu har hun altså ladet sig interviewe af GAFFA, og det bliver hendes eneste interview med et dansk medie i denne omgang. Kate Bush udgav i øvrigt i 1982 et nummer med titlen "Suspended In Gaffa", men det er en helt anden historie.

Du kan læse interviewet i GAFFAs decembernummer, der netop er udkommet, og andetsteds på GAFFA.dk, men du får lige her en smagsprøve, hvor Kate Bush fortæller om, hvorfor hun så sjældent spiller live.

Du har turneret én gang i dit liv, i 1979, og du har kun optrådt live ganske få gange siden, senest i 2002 (hvor Bush gæstede en David Gilmour-koncert på ét nummer, red.). Hvorfor så få koncerter, og kan vi forvente at opleve dig live i forbindelse med udgivelsen af dette album?

– Sagen er, at jeg vil gerne bruge meget tid med min familie, og så ville det være svært for mig at turnere. Jeg har ingen liveplaner, men jeg nød turnéen i 1979 meget; det var en stor oplevelse. Men med tiden er jeg kommet til at bruge så meget tid på produktionsprocessen i studiet, at jeg dårligt har haft tid til at turnere. Jeg er blevet en "recording artist" frem for én, der spiller live.

Men du kan du jo bare give en enkelt koncert eller nogle få, hvis du ikke vil ud på en decideret turné.

– Ja, men jeg ville skulle bruge meget tid på at øve det, og det ville være en dårlig forretning. Det ville koste en formue, som du aldrig kan få tjent hjem igen. Jeg kan virkelig godt lide at lave plader, og jeg kan rigtig godt lide at samarbejde med visuelle kunstnere omkring artwork. Artworket på mine plader er blevet en udvidelse af det at lave et album for mig nu, og det er noget, jeg nyder meget.

Men der vil da være en meget stor interesse fra publikum for at se dig live.

– Åh, tak. Men der virkelig ikke noget, jeg har planer om.

 

Læs hele interviewet, hvor Kate Bush blandt andet taler om albumformatet versus playlister, og om hvilke kunstnere, hun selv lytter til, i GAFFAs artikelsektion.

ANNONCE