Nyhed

Klima-koncert-arrangør forsvarer program

Amanda Orlanda mener, folk sagtens vil betale 300-650 kroner for at høre koncerten i Parken med Akon, Europe og Danseorkestret blandt hovednavnene

Som vi tidligere har skrevet om, bliver der 7. december afholdt en stor klima-koncert i Parken under overskriften "Dance 4 Climate Change". De optrædende er Akon, Angelique Kidjo, Anggu, Brinck, Cheb Khaled, Danseorkestret, Europe, Nabiha, Rasmus Seebach, Shaggy, The Dreams og Youssou N'Dour samt den netop offentliggjorte dj Ferry Corsten.

Koncerten bliver transmitteret på tv til mere end 40 lande med mere end en milliard seere, men programmet har mødt hård kritik. Således kalder Berlingske Tidendes rockredaktør Thomas Søie Hansen programmet "grotesk", mens Politikens anmelder Erik Jensen kalder det "en joke". Thomas Søie Hansen udtaler: "Jamen, det er vel meningen, at man vil samle penge ind? Så er man jo nødt til at have nogle navne, der kan sælge billetter, og ikke bare nogle, hvis berettigelse er, at de havde et hit for 25 år siden." Erik Jensen siger videre: "Besætningen er jo noget bedaget, uaktuel og fuldstændig uskarp."

Også på GAFFA.dk har debatten været skarp. Eksempelvis skriver brugeren Mølgaard: "Jeg vil hellere vælte nøgen på cykel på vej ned ad Valby bakke, end stille i betonbunkeren til ovenstående arrangement."

Undrer sig over kritik

GAFFA har kontaktet Dance 4 Climate Changes arrangør Amanda Orlanda, der afviser kritikken:

- Vi har lavet et bredt program med højt respekterede navne og populære navne fra hele verden, og der er noget for alle. Det her skal være en folkefest for hele verden og ikke en koncert for kræsne anmeldere. Jeg undrer mig over, at folk ikke støtter op om sådan en vigtig begivenhed, men i stedet bare begynder at kritisere. Det er jo et velgørenhedsarrangement, hvor overskuddet går til at give rent drikkevand til befolkningen i Haiti. Men folk må sige, hvad de vil.

Men det er jo 25 år siden, at eksempelvis Europe og Danseorkesteret havde deres storhedstid?

- Måske, men de er stadig populære og har lavet nogle gode sange, som vil passe godt ind i en klimakoncert. Danseorkestret har lavet "Regndans", som kan få folk til at tænke over klimaændringerne, og Europe har lavet "The Final Countdown", og det her er jo den endelig nedtælling til verdens undergang, hvis vi ikke får gjort noget ved klimaproblemerne. Desuden er Akon da en af verdens mest populære r&b-kunstnere lige nu, og det er vigtigt for os at påpege, at kunstnerne stiller op gratis. Vi har spurgt mange andre kunstnere, som enten ikke ville spille gratis eller ikke havde tid, så vi er virkelig glade for, at vi har fundet frem til en stribe gode kunstnere, som vil bruge tid og engagement på denne her sag. Mange af de kunstnere, der optræder, har vi valgt, fordi de er kendt for at støtte velgørende arrangementer. Det gælder for eksempel Akon.

Du siger, at det skal være en folkefest, men billetterne koster mellem 300 og 650 kroner. Det er da ikke særlig folkeligt?

- Husk, at du får fire timers koncert. En koncert med et stort dansk navn koster let 250-300 kroner, så vi synes ikke, det her er dyrt. Desuden kan studerende på visse uddannelser, blandt andet Københavns Universitet, få 25 procent rabat.

Det er en klimakoncert, men der bliver vel ledt noget CO2 ud i forbindelse med sådan en koncert? Eller er I CO2-neutrale?

- Nej, men vi forsøger at udlede så lidt CO2 som muligt og opfordrer de optrædende kunstnere til at udlede så lidt CO2 som muligt i forbindelse med deres shows. Når vi taler CO2-udledning, har vi alle et ansvar for at reducere vores eget forbrug, musikere som publikum.

Hvor mange billetter regner I med at sælge? Og hvor mange har I solgt?

- Vi sælger maksimalt 15.000 billetter, for der skal også være plads til nogle af de delegerede fra COP15-topmødet. Vi har ikke solgt de 15.000 billetter endnu, men billetsalget går fint. Men hvor mange, vi har solgt, vil jeg ikke sige på nuværende tidspunkt.

I kalder koncerten Dance 4 Climate Change. Jeg går ud fra, at det ikke betyder, I vil have flere klimaforandringer?

- Det betyder, at vi vil have bremset de menneskeskabte klimaændringer.

Billetter til Dance 4 Climate Change kan købes via GAFFA Live

ANNONCE