Nyhed

U2 sætter omsætningsrekord

Irerne topper Billboards liste over årets mest indbringende turnéer og sætter britisk rekord

Irske U2, som tidligere på året måtte kæmpe mod beskyldninger for skatteunddragelse, kan - skat eller ej - grine hele vejen til banken her ved årets udgang. I hvert fald topper deres tre år lange 360 Tour, som sluttede i juli måned i Moncton, New Brunswick, ikke blot årets liste over de bedst turnéer, men sætter også rekord som den mest indbringende koncertturné i England nogensinde. Ialt 736.421.586 dollars, eller knap 4,2 mia. kroner og godt syv milioner solgte billetter blev det til på hele turnéen, som i øvrigt blev foreviget i sommeren 2010 med live-dvd'en "360 At the Rose Bowl", optaget i Pasadena. Ved denne koncert mødte godt 97.000 mennesker op for at opleve Bono og kompagni. Alene i perioden november 2010 til november 2011, som Billboard baserer deres liste på, spillede U2 1,6 mia. kroner hjem.

International talsmand for koncertaarangøren Live Nation, Arthur Fogel udtaler om de store tal til Billboard, som har udarbejdet listen over de 25 mest indbringende turnéer: "Som tiden går og det kommer lidt på afstand synes det mere og mere imponerende, end når man står midt i det. Det efterlader bare en fantastisk følelse af at have opnået noget, og er uden tvivl en af de største oplevelser, jeg har haft i branchen". Turnéen blev dog ikke afviklet helt uden problemer; foruden diverse logistiske udfordringer forbundet med en turné af dette format, måtte anden del af den nordamerikanske turné udskydes i forbindelse med at Bono blev opereret i ryggen. Fogel:

"Der var meget pres, selv i de mindre intense perioder, fordi det var så stort og så kompliceret. Udskyldelsen var en større udfordring, så da det var forbi og nu hvor der er gået noget tid, synes det bare desto mere imponerende og som noget, man virkelig kan være stolt af".

Umiddelbart under U2 på listen finder vi Take That, Bon Jovi, Britney Spears, Justin Bieber, Lady Gaga, Taylor Swift samt veteranen Roger Waters, hvis 92 opsætninger af 1979-værket "The Wall" i 2011 indbragte op mod 854 millioner kroner.

ANNONCE