Nyhed

Bob Marley-film hitter

En kommende dokumentar om kongen af reggae storsælger ved Berlinalen

I år er det 30 år siden Bob Marley døde af kræft, men ikke desto mindre er han stadig populær. Det vidner en kommende dokumentar om reggaekongen og legenden om, da den er en af de helt store salgssucceser ved filmfestivalen i Berlin, skriver politiken.dk. 

Den kommende film er blandt andet produceret af Bob Marleys søn Ziggy Marley og skal instrueres af den skotske Oscar-vinder Kevin Macdonald. Han har blandt andre instrueret spillefilm som "The Last King Of Scotland" og "State Of Play". Til det amerikanske brancheblad Variety udtalte Macdonald tidligere på måneden:

"Jeg var allerede fascineret af Marley-historien. Men den måde filmen udvikler sig på, efter at vi er dykket ned i arkivmaterialet og har interviewet centrale personer i hans liv, har overgået mine forventninger. Hvad der styrede Bob vil man nok aldrig kunne svare på, men folk vil helt sikkert kunne føle, at de kommer til at kende ham bedre efter at have set denne film".

Instruktøren har fået adgang til private arkiver af familien Marley. Arkiverne indeholder blandt andet private filmoptagelser, og det er første gang familien viser dem for offentligheden. 

Filmen får titlen "Marley" og har premiere til efteråret, hvor den er med til at markere 30-året for Bob Marleys død.

ANNONCE