Nyhed

Bryan Ferry til Danmark

Den altid velklædte crooner gæster både Århus og København til maj

Den altid velklædte crooner Bryan Ferry har meldt sin ankomst til Danmark til to koncerter, lørdag 21. maj i Musikhuset Aarhus og søndag 22. maj i Falkoner Salen i København.

Bryan Ferry udgav i oktober 2010 sit 13. soloalbum, "Olympia", og han lover sange både herfra og fra hele sin 40 år lange karriere, både som solist og med Roxy Music. Dermed kan vi forvente klassikere som "Slave to Love", "Let's Stick Together", "Avalon" og mange flere.

Bryan Ferry er født i Washington, England i 1945. I 1970 dannede han den stilskabende gruppe Roxy Music, som op til opløsningen i 1983 var toneangivende på den britiske scene med deres sofistikerede rockmusik og i de unge år havde den senere legendariske producer Brian Eno som en del af lineuppen. Gruppen er senere blevet gendannet og har turneret i flere omgange, men har ikke udgivet nyt siden 1982.

Allerede i 1973 udgav Bryan Ferry dog sit første soloalbum, og siden da har han som sagt udgivet en lang række soloplader, både med covernumre og egne sange.

Bryan Ferrys seneste album fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen, som blandt andet skrev: "'Olympia' har den overlegne lyd, som har gjort Bryan Ferry til et stilikon på linje med David Bowie". Albummet byder på gæsteoptrædener med tre af de andre medlemmer fra legendariske Roxy Music, nemlig Brian Eno, Phil Manzanera og Andy Mackay, samt et musikalsk samarbejde med både David Gilmour, Dave Stewart, Scissor Sistors og Groove Amada.

Billetsalget til begge koncerter åbner mandag 7. februar kl. 10 via GAFFA Live.

ANNONCE