Nyhed

Fleet Foxes annoncerer andet album

"Helplessness Blues" er på gaden til maj

Seattle-gruppen Fleet Foxes har netop offentliggjort titlen og udgivelsesdagen på deres med spænding imødesete andet album, opfølgeren til den anmelderroste og velsælgende selvbetitlede debut fra 2008.

Det nye album får titlen "Helplessness Blues" og udkommer i USA tirsdag den 3. maj, hvilket normalt plejer at betyde, at det kan købes i Europa dagen før. Fleet Foxes har netop lagt titelnummeret ud til streaming på deres hjemmeside.

Ligesom debutalbummet er coveret et kunstværk, som kan ses ovenfor. Coveret er ifølge nme.com skabt af kunstnerne Toby Liebowitz og Chris Alderson. Albummet er ligesom debutalbummet produceret af Phil Ek (Band Of Horses, Shout Out Louds, The Shins med flere).

Gruppen følger udgivelsen af det nye album op med en turné, der både bringer dem rundt i USA og til Europa. Indtil videre er der ikke annonceret nogen dansk koncertdato, mens bandet besøger både Norge og Sverige i august. De har dog stadig masser af huller i kalenderen, så de kan altså nå det endnu.

Fleet Foxes fik som nævnt stor succes med deres debutalbum, der bød på halvakustisk, folk-påvirket rock med flotte vokalharmonier og tydelig inspiration fra 60'er- og 70'er-navne som Crosby, Stills, Nash & Young, Beach Boys og The Byrds.

GAFFAs anmelder Finn P. Madsen var særdeles tilfreds med Fleet Foxes' debutalbum, som han tildelte de maksimale seks stjerner og blandt andet skrev følgende om: "Fleet Foxes rammer en musikalsk åre, som bliver leveret med en sjælden hørt indlevelse."

Mange andre steder rundt om i verden var begejstringen for Fleet Foxes' debut også stor, og albummet blev således kåret til årets album 2008 af blandt andre medier som Pitchfork (US), Billboard (US) og Mojo (UK). Der er altså noget at leve op til for Fleet Foxes.

 

ANNONCE