Nyhed

GAFFA Photo Award-vindere udstiller i Århus

Vinderne fra den storstilede fotokonkurrence kan ses i Musikhuset i februar

Mere end 4.500 meget forskellige musikbilleder dystede om priserne til GAFFA Photo Award '10, men det var nok de færreste, der havde forudset vinderen af hovedpræmien "Årets Musikfoto".

To ekstatiske kvinder står oppe ved mixerpulten, hvor en ældre dame i glinsende sølvjakke, solbriller og hvidt strithår rækker hænderne ned til de to. I baggrunden står en broget gruppe af, hvad der ligner forretningsfolk, der klapper og tager billeder af seancen. Det hele badet i et futuristisk blåt lys.

Sådan kan man beskrive det utraditionelle og dragende vinderbillede af GAFFA Photo Award '10, som er Danmarks største musikfotokonkurrence. Billedet blev udvalgt af juryen mellem over 4.500 andre musikbilleder og er taget af Ard Jongsma. Det anderledes og fotogene øjeblik viser minutterne efter DJ Ruth Flowers' optræden på Bramstrup ved Odense i forbindelse med en konference om IT og alderdom.

Juryens begrundelse lød: "Et fuldstændig surrealistisk billede, som man aldrig bliver træt af at kigge på. De to hengivne fans, den aldrende dj og ikke mindst det mildest talt spraglede publikum i baggrunden gør dette billede til noget helt specielt."

Billedet vandt også en af de fire underkategorier, nemlig Årets Bedste Publikumsbillede. De tre øvrige kategorier var Live, Feature og Portræt, som blev vundet af henholdsvis Mia Dernof, Jacob Keinicke og Mie Brinkmann.

Juryen bestod af Ingrid F. Jonge (direktør på Museet for Fotokunst), Søren Lorentzen (billedchef på Berlingske Medier), Jacob Printzlau (grafiker, musikvideoninstruktør og tidligere forsanger i The Fashion), Peter Ramsdal (chefredaktør på GAFFA) og Morten Rygaard (musikfotograf).

Vinderne og de øvrige finalister kan nu ses i Musikhuset Aarhus, hvor GAFFA i samarbejde med Nikon, Scanpix og Xprint har arrangeret en udstilling. Udstillingen består af næsten 50 billeder, og det er gratis at komme ind. Udstillingen åbner onsdag den 9. februar klokken 13 og kører måneden ud.

Se også billederne og læs mere om GAFFA Photo Awards på GAFFAs Photo Award-site

ANNONCE