Nyhed

Joan Baez giver ekstrakoncert

Folk-ikonet giver nok en koncert i Randers, denne gang i maj

Billetterne blev revet væk, da singer-songwriter-ikonet Joan Baez i december annoncerede en koncert på Værket i Randers 15. april. Efter talrige forespørgsler har Baez nu indvilliget i at give en ekstrakoncert samme sted, denne gang søndag den 1. maj klokken 20. En meget passende dato for en kunstner, der hele sin lange karriere igennem har sat fokus på social uretfærdighed.

Joan Baez blev født på Staten Island, New York 9, januar 1941 og rundede altså for nylig de 70 år. Hendes far var fysiker og matematiker og arbejdede for UNESCO, og familien rejste meget rundt i verden, da Joan var barn.

Som otteårig overværede Joan en koncert med folkesangeren Pete Seeger. Det gjorde et stærkt indtryk på hende, og hun begyndte derfor at spille først ukulele, dernæst guitar, og skrive sange og optræde med dem.


Joan Baez fik sit gennembrud i 1959, hvor hun spillede på den velrenommerede Newport Folk Festival, ligesom udgivelsen af hendes roste selvbetitlede debutalbum fra 1960 bidrog til Baez' anerkendelse. Hun gjorde sig især bemærket med sin meget lyse stemme med markant vibrato og sine socialt bevidste, pacifistiske og samfundskritiske tekster.

Joan Baez er også kendt for at introducere sit publikum for sange af den dengang ukendte Bob Dylan i begyndelsen af tresserne. De to havde også i en periode et forhold.

Joan Baez har udgivet en lang række plader, helt præcist 34 foruden opsamlinger, med både egne og andres sange i et udtryk, der spænder fra folk til pop, rock, country og gospel med mere. Hun har desuden i mange år været aktiv i politisk og socialt arbejde og har blandt andet deltaget i demonstrationer mod Vietnam-krigen, ligesom hun har optrådt ved demonstrationer til fordel for homoseksuelles rettigheder, menneskerettigheder og miljøbevægelsen, mod dødsstraf, mod Irak-krigen og meget mere. I 2008 støttede hun Barack Obama under præsidentvalget.


Joan Baez' seneste udgivelse, "Day After Tomorrow", er fra 2008, og den blev til i samarbejde med sangeren og produceren Steve Earle, der producerede albummet. Det blev kaldt for "jordbundne menneskeskildringer" af GAFFAs anmelder Henrik Friis, som tildelte albummet tre stjerner og endvidere skrev:

"Baez anno 2008 er måske mere hæs og erfaren end klar og frisk, men der er stadig bid i indlevelsen, f.eks. i Elvis Costellos 'Scarlet Tide'. Eller endnu mere kuldegysende i den bjergtagende flotte Tom Waits-titelsang om soldatens længsler og nøgterne håb - kun iklædt Baez' eget guitarakkompagnement. Dét er menneskeskildring på højniveau."

Billetsalget til ekstrakoncerten er i gang via GAFFA Live.


Koncertarrangøren gør opmærksom på, at disse to koncerter bliver Joan Baez' eneste i Danmark i denne omgang.

ANNONCE