Nyhed

Kashmir udgiver Splittet Til Atomer

Den to år gamle Kashmir-sang "Splittet til Atomer" sættes nu for første gang i salg

For to år siden skrev og indspillede Kashmir sangen "Splittet Til Atomer" til radioprogrammet Det Elektriske Barometer på DR. Nu er sangen for første gang tilgængelig hos iTunes.

"Splittet Til Atomer", der er bandets eneste sang skrevet på dansk, er en ud af tre godnatsange, der har været brugt til at lukke Det Elektriske Barometer. Kun to andre sange er brugt i denne sammenhæng - Sort Sols "Når Solen Stikker Af" fra 1992 og Gasolins "Som Et Strejf Af En Dråbe" fra 1973.

Det var i Det Elektriske Barometer, fundamentet til Kashmirs gennembrud i sin tid blev lagt, og det var redaktionen bag radioprogrammet, der i 2009 spurgte Kashmir om de ville skrive sangen.

"At løfte arven efter Gasolins 'Som Et Strejf Af En Dråbe' og Sort Sols 'Når Solen Stikker Af', er ikke bare noget man lige gør. Da vi blev stillet opgaven, var der ikke duften af tvivl i udfordringens uimodståelighed. Derimod var der en stærk dunst af frygt i kølvandet på vores kåde tilsagn", sagde Kashmir dengang til dr.dk.

Du kan høre "Splittet Til Atomer" i Det Elektriske Barometer hver søndag kl. 21.00 samt i aftenens udgave af X Factor, hvor sangen bliver fremført af en af X Factor-deltagerne.

Køb "Splittet Til Atomer" her.

ANNONCE