Nyhed

Koda vil tiltrække Spotify

Musikerorganisationen har sænket taksterne og er nu indgået i en ny dialog med flere udenlandske musiktjenester

Nu er der nyt håb for folk, der gerne vil høre musik gennem en af de populære streaming-tjenester som eksempelvis Spotify. Koda har nemlig genovervejet deres takster, hvilket har ført til nye forhandlinger med flere udenlandske musiktjenester. Det skriver Børsen i dag.

Avisen har talt med Kodas direktør Anders Lassen, der kan fortælle at man har revurderet de takster, som skal betales til musikere, når musik bliver streamet, og det har åbnet døren for nye aftaler med internationale musiktjenester:

"På baggrund af kritikken har vi kigget på, om vi skulle revurdere vores takster på det digitale område. Vi mener, at lovlige musiktjenester er den bedste forudsætning for at stoppe pirateri. Derfor har vi nu sænket taksterne til et niveau, der ikke længere bør være en hindring for, at nye streamingtjenester kommer til landet".

Til Børsen siger Anders Lassen, at har genoptaget forhandlingerne med flere "konkrete udenlandske musiktjenester", og at han betragter det som sandsynligt at flere af dem vil være tilgængelige for danske musikfans inden længe.

Hvilke tjenester der specifikt er tale om vides dog ikke. Men Spotify som lige nu eksisterer i syv lande inklusive Sverige, Norge og Finland synes at være et af de mest logiske bud på en leverandør af streamet musik, der inden længe også vil kunne tilbyde musik her i landet.

ANNONCE