Nyhed

M.I.A. til Roskilde

Den britisk-srilankanske genremikser har meldt sin ankomst til Dyrskuepladsen til sommer

Roskilde Festival har netop tilføjet et markant nyt navn til årets program: Nemlig M.I.A., den stilblandende britisk-srilankanske sangerinde, rapper, sangskriver, producer med mere, der på Roskilde vil give sin første koncert i Danmark.

M.I.A. var også programsat til Roskilde i 2008, men hun måtte dengang aflyse hele sin Europaturné af helbredsmæssige årsager.

M.I.A. debuterede i 2003 med singlen "Galang", der blev lidt af et undergrundshit og året efter blev fulgt op af singlen "Sunshowers". I 2005 udgav hun debutalbummet "Arular", der fik fremragende anmeldelser og straks etablerede hende som et toneangivende nyt navn, der blandede genrer som pop, rap, elektro, hiphop, verdensmusik, punk og meget mere, tilsat kontroversielle og ofte politiske tekster.

M.I.A. har siden udgivet albummet "Kala" (2007) og "Maya" (2010), som også er blevet pæne succeser, ligesom hun har udsendt en række mixtapes.

M.I.A. har også skabt en række bemærkelsesværdige, ofte kontroversielle musikvideoer, blandt andet den barske "Born Free" (2009). Hun er ligeledes blevet noget af et stilikon med sin visuelle fremtoning, og hun har i øvrigt en universitetsgrad i billedkunst, film og video fra det prestigefulde St. Martin's College i London.

Roskilde Festival finder sted i dagene 30. juni-3.juli med warm up fra 26.-29. juni.

Køb billetter via GAFFA Live

ANNONCE