Nyhed

Oscars til Trent Reznor og Randy Newman

Nattens uddeling af Oscars indbragte musikpriser til "The Social Network" og "Toy Story 3" for henholdsvis bedste originale filmmusik og bedste originale sang

Da Oscar-uddelingen i nat fandt sted for 83. gang, vandt Trent Reznor (billedet) og Atticus Ross en Oscar for bedste originale musik til filmen "The Social Network". Desuden var Randy Newman blandt årets vindere, da han med "We Belong Together" fra "Toy Story 3" vandt i kategorien bedste originale sang.

Prisen for bedste originale filmmusik var en af i alt tre priser til "The Social Network", der også vandt Oscars for bedste bearbejdede manuskript (manuskriptet har udgangspunkt i non-bogen "The Accidential Billonaires" af Ben Mezrich) og for bedste redigering.

Trent Reznor, der tidligere i år vandt en Golden Globe for sin musik til filmen, modtog statuetten på vegne af ham selv og med-komponist Atticus Ross. Ifølge billboard.som sagde Reznor i sin takketale:

"Wow. Sker det virkelig? Da vi var færdige med vores arbejde til "The Social Network", var vi meget stolte af vores værk og glade for bare at være involveret i denne film. At stå her i dette selskab er ærefrygtindgydende, smigrende og ubeskriveligt".

Det er første gang, Reznor, der er mest kendt som frontmanden i det nu hedengangne industrial-band Nine Inch Nails, laver underlægningsmusik til en film. Om at lave filmmusik og samarbejdet med filmens instruktør David Fincher udtaler han:

"Noget af min musik med Nine Inch Nails var instrumental, så det ikke var et stort spring at prøve dette. Den største udfordring var at arbejde med en film. David Fincher vidste præcis, hvad han ville. Det var en af de bedste oplevelser i mit liv fra start til slut."

Aftenens anden vinder i musikkategorien, Randy Newman, reagerede noget anderledes og mere sarkastisk på at have vundet en Oscar. Efter showet konkluderede han, ifølge billboard.com, at "We Belong Together" ikke er det mest betydningsfulde stykke musik, han har komponeret til en film. Desuden udtalte han:

"Sidste år vidste jeg, at jeg ikke ville vinde. Denne gang tænkte jeg, at jeg måske havde en chance. Jeg havde stadig ikke forberedt noget" (en tale, red.).

Foruden Newmans Oscar for den bedste sang vandt "Toy Story 3" prisen for den bedste animerede film.

"The King's Speech" blev den helt store vinder med fire sejre - for bedste film, bedste instruktør, bedste skuespiller og bedste originale manuskript. Og der var også en pris til Susanne Biers "Hævnen" for bedste ikke-engelsksprogede udenlandske film.

ANNONCE