Nyhed

Randy Newman har brækket nakken - dansk koncert aflyst

GAFFA - alt om musik

Legendens koncert i København er aflyst - med særdeles god grund

Med album som Sail Away (1972), Good Old Boys (1974) og Little Criminals (1977) på cv'et er efterhånden 77-årige Randy Newman en regulær amerikansk sangskriverlegende.

Den 1. april skulle han efter planen have stået på scenen i DR Koncerthuset i København - til en koncert, som var programsat til foråret 2020, men måtte udskydes på grund af COVID19-pandemien. Nu har Newman imidlertid endnu engang aflyst sin europæiske turné. Med særdeles god grund, må det tilføjes. Newman har nemlig brækket nakken.


Mens arrangøren, Live Nation, oplyser, at en ny dato vil blive offentliggjort snarest, har Newman selv kommenteret den pinefulde situation i vanligt humoristisk stil.

"For nyligt opdagede jeg, at jeg skrumpede. Mennesker, jeg normalt tårner op over, tårnede nu op over mig. Kunne det være gengæld, fordi jeg skrev "Short People"?, udtaler sangskriveren således i følge en række medier - med henvisning til sin satiriske sang fra 1977. 

LÆS OGSÅ: Randy Newman til København


Newman tilføjer, at det er lykkedes læger at gennemføre en succesfuld operation - så han, med egne ord, "ligner en myresluger lidt mindre og mere en folkrock-sanger fra starten af 1960'erne". Newman tilføjer, at lægerne dog ikke mente, at han var klar til at tage på landevejen - men at han savner at turnere og ser frem til, at det atter er muligt. 

Tilbage i 2017 blev en planlagt dansk koncert med Newman også aflyst, og det er således ti år siden, legenden sidst kunne opleves herhjemme. Det foregik på Værket i Randers i marts 2012, hvor GAFFAs anmelder kvitterede med fem stjerner. 

ANNONCE