Nyhed

Pet Shop Boys udgiver balletmusik

Albummet "The Most Incredible Thing" med musik inspireret af H.C. Andersen er på gaden i marts

Som vi tidligere har omtalt, har elektropopduoen Pet Shop Boys for første gang i deres karriere komponeret musik til en ballet, nemlig til balletten "The Most Incredible Thing" baseret på H.C. Andersens historie "Det Utroligste". Nu har de så annonceret en udgivelsesdato for albummet med musikken. Albummet, der også har fået titlen "The Most Incredible Thing", er på gaden 14. marts.

Pet Shop Boys' vej til jobbet som balletkomponister begyndte i 2007. Her henvendte den daværende direktør for The Royal Ballet i London, Ivan Putrov, sig til sin gode ven Neil Tennant, Pet Shop Boys' forsanger, med et ønske om, at Pet Shop Boys skulle skrive et stykke musik til teateret Sadler's Wells i London. Få dage senere nævnte Pet Shop Boys' anden halvdel, keyboardspiller Chris Lowe, i en hel anden sammenhæng, at "Det Utroligste" ville være en fantastisk ballet. Da sammenfaldet gik op for Pet Shop Boys, foreslog de så projektet til Sadler's Wells.

Tennant og Lowe skrev det meste af første akt i efteråret 2008 og resten af musikken i 2010. De henvendte sig så til arrangøren Sven Helbig, som de bad skabe orkestreringer, og i slutningen af 2010 disse blev indspillet i Polen med Wrocław Score Orchestra, dirigeret af Dominic Wheeler.

Historien er bearbejdet til scenen af Matthew Dunster, koreografien til balletten er skabt af Javier De Frutos, og forestillingen har premiere på Sadler's Wells 17. marts, hvor den i første omgang spiller frem til 26. marts.

"Det Utroligste" var en af de sidste historier, som H.C. Andersen (1805-1875) skrev. Ifølge Tina Nunnally, som har oversat H.C. Andersens eventyr til engelsk (Penguin Books 2004), blev "Det Utroligste" inspireret af den fransk-preussiske krig i 1870, samt af tidligere krige mellem Preussen og Danmark. H.C. Andersens forfatterskab havde på det tidspunkt opnået stor popularitet i Preussen, og han elskede tysk kunst og kultur, men blev deprimeret af landets militarisme.

Under Anden Verdenskrig blev historien genudgivet i det besatte Danmark af den danske modstandsbevægelse, som anså fortællingen som et symbol på håb og det godes sejr over det onde.

Det er ikke første gang, Pet Shop Boys skriver musik til de skrå brædder. Tilbage i 2001 skrev de således musicalen "Closer To Heaven", der spillede på Arts Theatre i London. Forestillingen blev dog kun en begrænset succes og blev taget af plakaten tidligere end planlagt, og den er siden kun blevet spillet kortvarigt i Australien.

Pet Shop Boys har ligeledes skrevet musik til Sergei Eisensteins klassiske stumfilm fra 1925, "Panterkrydseren Potemkin" og opført musikken live i 2004 og 2005, ligesom musikken er udgivet som et soundtrack. Også her er arrangementerne skrevet af Sven Helbig.

Pet Shop Boys debuterede i 1986 med albummet "Please", der blandt andet indeholdt hits som "West End Girls" og "Suburbia". Siden har de udgivet en lang række album, senest "Yes" fra 2009.

ANNONCE