Nyhed

David Fricke elsker dansk musik

Rolling Stone-skribenten har både Ave og Thee Attacks på sin liste over 2010's bedste udgivelser

Man skal kigge langt efter navne som Arcade Fire, The National, LCD Soundsystem, Beach House og Band Of Horses på Rolling Stone-anmelderen David Frickes liste over de bedste plader fra 2010. Tilgengæld er der blevet plads til to danske udgivelser, der kommer fra henholdsvis Ave (billedet) og Thee Attacks.

Den toneangivende anmelder har arbejdet hos Rolling Stone siden slutningen af 70'erne og har siden 2002 været fast inventar på den danske Spot Festival. Han har dog haft en interesse for dansk musik siden 60'erne, og specielt The Savage Rose har han dyrket til det punkt, hvor han har skrevet liner notes på en række af bandets genudgivelser.

Men også ny dansk musik falder i anmelderens smag, hvilket man kan se på hans gennemgang over det bedste fra det forgangne år. På listen er der blandt andet blevet plads til dobbeltalbummet "12 Poems/Sings Me The Silence I Once Used To Know" med Ave, der kombinerer bandets debutalbum med en indspilning af bandets musik sammen med et symfoniorkester og drengekor, som Fricke så gruppen fremføre til åbningen af Spot Festival i 2009.


Også debutalbummet fra Thee Attacks er kommet med, og her er det bandets entusiastiske og moderne tilgang til 60'ernes beatmusik, som den amerikanske anmelder er faldet for. De to danske grupper er for øvrigt i fint selskab på listen, der inkluderer udgivelser fra Neil Young, The Drive-By Truckers og Roky Erickson.

ANNONCE