Nyhed

Fran Healy spiller dansk solokoncert

Travis-sangeren tager sit solomateriale med til Lille Vega til marts

Efter tyve år og seks plader med Travis udsendte frontmand Fran Healy sidste år sit første soloalbum. Siden da har han turneret med sangene, og nu er tiden kommet til et besøg i Danmark, der giver mulighed for at møde den skotske komponist i Lille Vega 7. marts.

Healy har altid skrevet al musikken i Travis, og derfor kan det måske virke lidt underligt, at han følte det nødvendigt at lave en soloplade. Men da GAFFA mødte den sympatiske sangskriver sidste år, prøvede han at forklare, hvorfor denne plade alligevel er anderledes:

- Min største frygt var, at det ville komme til at lyde som en Travis-cd uden Travis, en frygt jeg havde i baghovedet, da jeg startede ud – hvilket, heldigvis, langtfra blev resultatet. Det musikalske udtryk er ikke noget, man kan tvinge igennem, fandt jeg ud af. Men jeg ser det sådan her: Sangskriveren er den brønd, vandet kommer fra. Efter du har hentet vand op fra brønden, kan du vælge at lave det til cola, juice eller et hav af andre ting – alt efter hvilken proces du tager det igennem. Det er det valg, du har som den, der henter vandet. Min solo-cd er bare vandet direkte fra brønden, uden nogen tilsætning eller proces. Giver det mening?

Til den kommende koncert vil der naturligt nok være fokus på albummet "Wreckorder" fra 2010. Men et kig på setlister fra sidste års koncerter viser, at Healy heller ikke er bange for at smide et par covernumre ind i sætlisten (Joni Mitchell, Britney Spears) samt enkelte numre fra Travis' omfattende bagkatalog.

Fran Healy giver sin første danske solokoncert i Lille Vega 7. marts, og billetsalget starter på fredag 14. januar kl. 10 gennem Billetnet.dk.

ANNONCE