Nyhed

Islandske stjerner til intimkoncert

Nordatlantens Brygge byder d. 27. januar på koncert og Q&A med Mugison, Lay Low og Agent Fresco

Island har meget mere at byde på en uldne sweatre og historiske askeskyer. Du kan selv opleve nogle af Islands fineste eksportvarer d. 27. januar i form af de tre navne Mugison (billedet), Lay Low og Agent Fresco. De tre koncerter finder sted i Nordatlantens Brygge og efter koncerterne er der Q&A med kunstnerne, så du kan komme tættere på dine yndlingsislændinge.

Mugisons excentriske og medrivende optrædener har skabt ham en solid fanbase i Danmark, og d. 27. januar optræder han solo. Mugison har senest udgivet albummet "Mugiboogie" (2008), der af GAFFAs Thomas Borre modtog fire stjerner og følgende beskrivelse:

"Indimellem lyder det som et døddrukkent sammenstød mellem The Jon Spencer Blues Explosion og T-Rex kørt gennem en distortionpedal, mens det andre gange er lavmælt og velordnet."


Efter koncerten indgår Mugison i samtale med Jesper Reginal fra Crunchy Frog, og det er her, du kan stille spørgsmål som "Hvad er din yndlings Sepultura-plade?" eller "Er du fisker?".

Lay Low blander elementer fra blues, folk og country og blev opdaget via en sang, hun havde lagt op på Myspace. Hun har blandt andet optrådt på den store Glastonbury-festival, og senest har hun udgivet albummet "Farewell Good Night's Sleep", som GAFFAs Finn P. Madsen gav fire stjerner og følgende ord:

"Lige fra den spøgelses-agtige blues-traver I Forget It's There over den mystiske Twin Peaks- pastiche Why Do I Worry? til den svajende tex-mex My Second Hand Heart tilføjer Lay Low sit eget personlige visitkort, hvor både den autentiske instrumentering og varme vokal omfavner lytteren totalt."


Agnes Erna Estherardóttir akkompagnerer til koncerten Lay Low med korsang, keyboard- og ukulelespil. Når ukulele og guitar er blevet luftet, taler Lay Low med dj og P3-vært Le Gammeltoft, og du kan stikke fingeren i vejret og spørge: "Er du skabsamerikaner?" og "Er du i familie med Björk?".

Agent Fresco har på få år modtaget masser af priser og roser i hjemlandet. Bandet blev dannet kort før den islandske ekvivalent til Battle of the Bands, som de deltog i, vandt og desuden modtog "Bedste guitar", "Bedste trommer" og "Bedste bas" i.

I 2009 vandt de "Bedste nye navn" ved den islandske Grammyuddeling, og de spiller eftersigende 'polyrytmisk musik' og berører genrer som metal, (math)rock, jazz og pop. Med andre ord kan du forvente meget hårdtslående guitar og højstemt vokal, når de fire islændinge optræder på Nordatlantens Brygge.


Efter den forhåbentlig kraftfulde koncert taler Agent Fresco med Haukur S. Magnússon fra The Reykjavík Grapevine, og du kan endelig fået besvaret spørgsmål som "Hvad betyder mathrock?" og "Er I rigtige agenter?".

Du kan købe billetter til de tre intimkoncerter med Mugison, Lay Low og Agent Fresco på Nordatlantens Brygge her.

ANNONCE