Nyhed

Loney Dear mixer Rued Langgaard

På Mixtoverdener.dk kan du lige nu opleve den svenske producer mixe den romantiske komponist

Bag Loney Dear (billedet til venstre) gemmer sig svenske Emil Svanängen, der er blandt Sveriges dygtigste sangskrivere og mest interessante (hjemme)producere. Han fik et mindre internationalt gennembrud med albummet "Loney, Noir" fra 2007, og svenskeren har spillet flere gang i Danmark. Blandt andet til Roskilde Festival 2007 og senest i Vega og Voxhall i 2009.

Mixtoverdener er et projekt, hvor målet er at skabe ny, original musik - ofte ud fra opskriften: Klassisk lydfil mixes påny af moderne producer eller musiker. Denne gang er det klassiske forlæg Rued Langgaards "Bortkørende tog" fra 1918.

Rued Langgaard (1893-1952) var en i forvejen nyskabende dansk organist og komponist, og til Mixtoverdener har Loney Dear remixet Langgaard-satsen "Bortkørende Tog" (1918) fra en af Langgaards strygekvartetter.


Komponisten var selv kendt for at føre sit senromantiske tonesprog ud i store, originale og ekstreme områder. Om lige præcis "Bortkørende tog" skrev en anmelder i sin tid, at det "nærmede sig misbrug af tonekunsten".

Den svenske producer Loney Dear har selv udtalt om udfordringen:

"Da jeg hørte om projektet, besluttede jeg mig hurtigt for at prøve at lave noget meget brutalt, og jeg synes faktisk, resultatet lyder ret ondt".


Loney Dear har valgt at kalde det nye nummer for "How Can I Turn The Darkest Night", og det synes slet ikke utænkeligt, at resultatet ville falde i Rued Langgaard smag.

Du kan lytte til remixet, selv mixe klassiske numre og downloade tidligere numre her.

ANNONCE