Nyhed

Rolling Stones genforenet med eks-bassist

På et kommende album indspiller Rolling Stones covernummer sammen med eks-bassist Bill Wyman

På et kommende hyldestalbum til den afdøde pianist Ian Stewart får rockgiganterne Rolling Stones en hjælpende hånd af bandets tidligere bassist. Bandet har i følge bandets fanside sammen med Bill Wyman, 74, indspillet Bob Dylan-sangen "Watching the River Flow" til hyldestpladen, der får titlen "Boogie For Stu".

Den afdøde Ian Stewart (1938-1985) var tourmanager for Roling Stones i næsten 24 år og officielt medlem af det britiske rockband fra 1961-1962. Uofficielt blev han betragtet som "den 6. stone", og blandt andet spillede han klaver på "Dead Flowers" og superhittet "Brown Sugar" fra albummet "Sticky Fingers" (1971).

Bassisten Bill Wyman (billedet yderst til højre) var medlem af Rolling Stones fra 1962-1993, og i forhold til Mick Jagger og Keith Richards er han kommet relativt helskindet gennem rocklivet med alkohol og stoffer. Dog har han ikke set sig fri for skandaler og landede da også på forsiderne efter at have indledt en affære med en dengang 13-årig pige, Mandy Smith, som i øvrigt senere blev model og havde en kort karriere som popsanger - og i øvrigt senere blev gift med og siden skilt fra Wyman.


Hans afstandstagen til stoffer og alkohol, affæren og de seks års forskel mellem Wyman og de fleste andre i Rolling Stones kan være grunden til, at mange selv efter 30 år betragter Wyman som en outsider i rockbandet.

I november sidste år var der i den britiske presse en del rygtedannelse omkring fremtidige koncerter, efter Keith Richards under promoveringen af sin selvbiografi "Life" havde udtalt, at der "var en del uafsluttet arbejde".

Rockbandets sidste tour, "Bigger Bang", sluttede i 2007, og med udgivelsen af det kommende hyldestalbum kan man måske håbe på en genforeningskoncert med rockikonerne.


ANNONCE