Nyhed

Scarlet Chives er klar med debutalbum

Det tidligere Majorian udgiver 14. februar debutalbum med drømmepoppet shoegaze og stærk vokal

Bornholmske Scarlet Chives udsendte sidste år deres 1. single "Don't You Put Your Hands There", der fik en rigtig god modtagelse og blandt andet var i rotation på P3. Efterfølgende blev nummeret fulgt op af en flot video, som du kan se her.

Den 14. februar udsender bandet så det selvbetitlede debutalbum. Bandet kommer fra forskellige musikalske baggrunde, men med Scarlet Chives kombinerer de svævende dreampop, støj og shoegaze, og den markante forsangerinde Maria Mortensens vokal er blandt andet blevet sammenlignet med Kate Bush og Elizabeth Fraser fra Cocteau Twins.

Da Scarlet Chives spillede på Spot sidste maj gav GAFFAs Simon Høgh Meldgaard dem fire stjerner og skrev:

"Hovedattraktionen her er utvivlsomt Maria Mortensens stemme. Hun ville være en killer til hvilken som helst bornholmsk Kate Bush-sing-a-like-konkurrence, med sin trænede, stærkt vibrerende, næsten ringende sopran".

Scarlet Chives har tidligere været kendt under navnet Majorian, men under indspilningerne til debutalbummet skete der en udvikling, der krævede en ny start, og Scarlet Chives blev dannet. Eftersigende var de også trætte af at blive omtalt som "Majorian, der vandt bandet LiveContest '08". Sejren resulterede dengang i en optræden på Roskilde Festival og en tour rundt på en række af de danske spillesteder.

Albummet "Scarlet Chives" er produceret af bandet selv i samarbejde med den engelske producer Paul Schroeder, der blandt andet har produceret The Stone Roses og The Verve. Schroeder har også mixet albummet i samarbejde med bandmedlem Brian Batz, som pt. nyder stor anerkendelse med sit soloprojekt, Sleep Party People.

Udover Brian Batz og sangerinde Maria Mortensen spiller John Greany, Daniel Kolind, Peter Esben og Rasmus Lindahl med i Scarlet Chives.

Debutalbummet "Scarlet Chives" er ude 14. februar, og du kan se videoen til singlen "Don't You Put Your Hands There" her.

ANNONCE