Nyhed

The Streets til Danmarksindsamling

Mike Skinner bliver hovednavnet til støtteshowet i Tap1 29. januar

29. januar afholder Danmarks Radio i samarbejde med en række velgørenhedsorganisationer det årligt tilbagevendende støttearrangement Danmarks Indsamling. Det finder sted i Tappehallerne i Carlsberg Byen i Valby, og mens værter, auktioner, radioens Big Band og meget andet indtager Tap 2, bliver der skruet op for den mere ungdommelige musik i Tap 1.

Her bliver hovednavnet engelske The Streets alias Mike Skinner, som til februar udgiver sin femte plade, "Computers & Blues". The Streets bliver dog ikke alene på scenen, idet en række andre navne, blandt andre Fallulah, Vinnie Who og The Floor Is Made Of Lava også vil spille til den fem timer lange koncert fra klokken 19 til midnat. The Streets kommer dog ikke til at spille en hel koncert, men minimum fem numre, muligvis flere.

Overskuddet fra billetsalget går til Danmarks Indsamling 2011, som i år støtter 12 konkrete projekter, der med arrangørernes ord "skal løfte Afrikas unge ind i fremtiden".

Mere end halvdelen af Afrikas omkring én milliard store befolkning er i dag under 18 år. Knap 200 millioner tilhører allerede gruppen mellem 15 og 24 år, og i modsætning til i andre dele af verden vil ungdomsårgangene i Afrika fortsætte med at vokse.

"Når Danmarks Indsamling i år har fokus på Afrikas ungdom, skal der også være noget for de unge. Og The Streets er en farvestrålende cementering af, at vi mener det. Jeg har svært ved at forestille mig et bedre internationalt hovednavn," siger P3-redaktør Krede Pedersen.

"Der er mange bands på listen, og de kan selvfølgelig ikke nå at spille hver deres fulde koncert. Til gengæld giver det mulighed for at opleve det bedste fra alle kunstnerne på tværs af det musikalske landkort," siger Krede Pedersen.

P3 for Afrika sendes live på P3. Desuden vises et sammendrag lørdag den 30. januar på DR1 kl. 12.30 – 14.30.

Billetter til koncerten kan købes på Billetnet fra torsdag den 6. januar kl. 10.00 (og ikke som tidligere angivet 13. januar). Overskuddet går til Danmarks Indsamling 2011.

Læs mere om Danmarks Indsamling 2011 på www.dr.dk/danmarksindsamling

ANNONCE