Nyhed

Xander klar med debut

Manden bag hittet "Det Burde Ikk Være Sådan Her" udsender sit første album til februar

22-årige Xander har ligget på den danske singlechart i seksten uger med singlen "Det Burde Ikk Være Sådan Her", der undervejs har været oppe at vende på førstepladsen, alt imens tracket på YouTube enten er blevet hørt eller set som musikvideo mere end 2,5 millioner gange. Nu skal succesen følge op med et album, der udsendes med titlen "Over Skyer Under Vand" sidste dag i februar.

Ifølge en pressemeddelelse er hittet både en begyndelse og en afslutning for Xander forstået på den måde, at sangen er det afsluttende kapitel på en historie, der fortæller på det kommende debutalbum. I pressemeddelelsen siger han:

"Nu er jeg jo ikke den første, der skriver om kærlighed, men min indgangsvinkel til den, vil jeg mene, er anderledes. Jeg lægger meget arbejde i at fortælle min historie på en måde, så lytteren får fornemmelsen af, at han aldrig har hørt netop denne sang før. Jeg synes, at alt for mange sange bliver skrevet på samme forudsigelige måde, specielt i poppens verden. Det vil jeg ikke være en del af".

På pladen møder lytterne to børn, der vokser op sammen i en "parallelverden udformet som en labyrint. Herinde er de i sikkerhed for den overfladiske verden udenfor. Men undervejs fristes den unge kvinde over evne og søger tilbage til det maskebal, som drengen reddede hende fra, da de mødte hinanden som små".

Der refereres til historien i musikvideoen til "Det Burde Ikk Være Sådan Her", der ifølge Xander "ender med, at også den unge mand må gøre sig kold, så han endelig kan skrive historien om sit livs kærlighed ud af sine tanker. Da hun på falderebet behøver ham igen, er han derfor et andet sted i sit sind. Tilbage er der blot at konstatere, at det ikke burde være endt sådan, som det desværre så tit gør i kærlighed".

Xander har fået hjælp til produktionen af Lasse "Pilfinger" Kramhøft og Atilla Dogan samt broderen Marcus Linnet, der tidligere blandt andet har arbejdet som producer for brødrenes mor, Anne Linnet. Hun dukker op på pladen via samples, og undervejs kan man også høre bidrag fra Bai-D (Suspekt, Selvmord) og sangerinden Sarah West.

Resultatet udsendes 28. februar med titlen "Over Skyer Under Vand".

ANNONCE