Nyhed

Incubus reagerer på kritik

Det californiske rockband møder kritik i forbindelse med deres koncert på Filippinerne sidst i denne måned

Ifølge RollingStone.com er det ikke alle på Filippinerne, der er lige begejstrede for Incubus' kommende koncert. 

I sidste uge har en ukendt gruppe sendt en sms-besked rundt, hvori der stod: "Bøn-alarm! Et rockband ved navn Incubus skal give koncert på Araneta Coliseum den 28. juli. Vi må bede til at denne gruppe ikke engang får sat deres fod på den filippinske jord, så deres ånd ikke får indflydelse på vores ungdom".

Budskabet citerer bandets navn og definerer det som "en mandlig dæmon, der menes at ligge på sovende personer", "en situation der ligner en skræmmende drøm" og "en person der hæmmer og bekymrer andre".


Incubus-guitaristen Mike Einziger har følgende respons til budskabet: "Jeg har hørt, at folk var bekymrede for, at vi skulle medbringe vores onde musik til deres hellige land (...) På en måde skal det vel ses som en slags ære, som jeg kun kan se humoristisk på".

Han har dog nogle stærke følelser omkring religiøs fanatisme: "Desværre har de mennesker, der sender den slags beskeder ikke samme sans for humor. De er meget seriøse omkring det, og jeg synes, at det er en del af et større problem, som er at religiøs ekstremisme løber løbsk, og det berører os globalt". 

I forhold til at der spredes had omkring Incubus, udtaler han: "Jeg har ondt af dem. Jeg er bare glad for, at jeg ikke er dem. Hvis de rent faktisk brugte et sekund på at lytte til noget af vores musik eller bare tale med os, ville de finde ud af, at vi faktisk er fortalere for fred, store miljømæssige aktivister og fortalere for social retfærdighed".


Incubus fik deres gennembrud med albummene Make Yourself fra 1999 og Morning View fra 2001. I 2009 udgav rockbandet opsamlingsalbummet Monuments and Melodies, som netop er blevet fulgt op af endnu et album, som har fået titlen If Not Now, When?

 

ANNONCE