Nyhed

Mastodon går nye veje med nyt album

Efter en rystende udgivelse inspireret af Brann Dailors søsters selvmord og Brent Hinds nær-fatale hjerneblødning river metalbandet sig løs

"Børn vil komme i problemer med det nye album. De kommer til at ødelægge højttalere, ødelægge fjedrene på senge, drikke sig fulde og være nøgne i offentligheden", siger Mastodon-forsanger og guitarist Brent Hinds til Rolling Stone. 

Hinds har fornylig færdiggjort den sidste guitarsolo på det kommende Mastodon-album, som han har indspillet i Atlanta med bandets andre medlemmer - bassist- og sanger Troy Sanders, trommeslager- og sanger Brann Dailor og guitarist Bill Kelliher.

Tidligere i maj var bandet i selskab med producer Mike Elizondo, der blandt andet står bag kunstnere som Dr. Dre, Eminem, 50 Cent, Pink og Gwen Stefani, i det sydlige Californien for at indspille trommerne i samme studie hvor Nirvanas Nevermind og Tom Pettys Damn The Torpedoes i sin tid blev indspillet.

"At være i et rum, hvor sådanne ting har fundet sted, er big deal for os (...) Vi er nørder på det område", siger Dailor.

Elizondo var efter sigende ellevild efter at arbejde sammen med Mastodon, som ellers ikke så produceren som det oplagte valg. "Længe før jeg arbejdede med Dr. Dre havde jeg mest af min erfaring fra metalbands (...) jeg gjorde Mastodon opmærksom på, at jeg var interesseret i at arbejde med dem, og ventede på at de tog mig alvorligt", fortæller produceren.

Efter albummet fra Crack the Skye fra 2009 er bandet klar til at gå nye veje og rive sig løs. Det kommende album skulle blandt andet indeholde hurtigt punk-metal, som indeholder gentagelser af sætninger som "I wanna drink some fucking blood!"

Bandet forventer at albummet kommer til at indeholde 14 numre. "It's about fucking in space" fortæller Dailor.

Mastodon gav koncert på Orange Scene fredag den 1. juli under årets udgave af Roskilde Festival. GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez tildelte koncerten fire ud af seks stjerner og skrev blandt andet:

"Det er en bister omgang, sådan at blive blæst bagover af bandets lige dele svævende og insisterende metal, og hvis man trænger til en solid gennemruskning, er man bestemt kommet det rette sted hen, selvom det går lidt ud over stemningen, at mange tydeligvis er der for at se det band, der nu spiller på Orange og ikke lader sig rive med af musikken".

ANNONCE