Nyhed

Mick Jagger, Joss Stone, Damian Marley med flere danner supergruppe

Det stjernespækkede projekt, SuperHeavy, udgiver album til september

Mick Jagger har teamet op med Eurythmics' grundlægger Dave Stewart, soulsangerinden Joss Stone, den prisvindende sangskriver A.R.Rahman og reggaestjernen (og søn af Bob) Damian Marley for at lave et band-kollektiv project ved navn SuperHeavy.

Dette mildest talt interessante line up har indspillet sammen i diverse studier rundt omkring i verden, med størstedelen af projectets sange indspillet over tre uger i Los Angeles tidligere i år. Albummet ser dagens lys i september og indeholder den første "Miracle Worker", plus "One Day One Night", "Energy", "Unbelievable", "SuperHeavy", "I Can't Take It No More", "You're Never Gonna Change" og "I Don't Mind".

I en pressemeddelelse lyder det, at SuperHeavy blev en realitet efter Jagger og Stewart havde tænkt over hvordan et band bestående af musikere fra forskellige genrer ville lyde. Jagger forklarer:


"Dave ønskede virkelig at lave en plade med en anden gruppe af musikere med forskellige musikalske baggrunde. I stedet for at alle er rockmusikere eller dybest set bluesmusikere, ønskede han at få så mange genrer sammen som muligt. Jeg sagde til ham, at det lød som en god idé, men ærligt talt troede jeg ikke, det ville ske."

Jagger har længe været fan af Marleys toasting og specielt hans samarbejde med den amerikanske rapper Nas, refererende til hans styrke som lyriker og forkærlighed for at eksperimentere og hans kollaborative ånd. Marley hev sin rytmesektion med om bord, bassist og sangskriver Shiah Coore og trommeslager Courtney Diedrick, mens Stewart introducerede bandet for hans langvarige samarbejdspartner Ann Marie Calhoun, en rockviolinist som tidligere har arbejdet med Foo Fighters.

Projectet manglede et navn. Marley havde nævnt betegnelsen "SuperHeavy", inspireret af Muhammad Ali som værende super heavy weight champion of the world, og den frase blev bandets slogan, og det var Mick der sagde, 'Why don't we call it SuperHeavy?", husker  Stewart, "We all thought about it for ages and then it sort of stuck."


Den spændende sammensætning af musikeres debutplade er på gaden den 19. september, og første singleudspil, "Miracle Worker" er ude den 7. juli.

 

ANNONCE