Nyhed

Yeah Yeah Yeahs' Karen O er klar med "psycho opera"

Indierock bandet Yeah Yeah Yeahs' forsanger Karen Lee Orzolek, har skrevet en opera der har præmiere til oktober

Yeah Yeah Yeahs blev dannet i år 2000 og har siden deres debutalbum, Fever To Tell fra 2003, i alt udgivet tre album og tre ep'er. Deres seneste album It's Blitz fra 2009 modtog fire ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder John Fogde. 

Udover It's Blitz udgav Karen O i 2009 og i samarbejde med The Kids et soundtrack til sin eks-kæreste Spike Jonzes eventyrfilm Where The Wild Things Are, som GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen også tildelte fire ud af seks stjerner.

Efterfølgende har sangerinden ifølge gigwise.com allieret sig med dramatikeren Adam Rapp til det kommende projekt, der har premiere i New York til oktober.


Operaen er endnu ikke blevet tildelt en titel, men beskrives som "et angreb på ungdommens tragiske glæder".

Andre kunstnere tænker også i opera

Som et led i Manchester International Festival, som fandt sted i dagene fra 30. juni - 17. juli, har Damon Albarn netop afviklet operaen Doctor Dee, han selv har skrevet og nu også fremført. Operaen Doctor Dee er baseret på historien om astrologen og spionen John Dee fra det 16. århundrede.


Som vi tidligere i dag har skrevet på GAFFA, vil den amerikanske rapper Snoop Dogg også eksperimentere med elementer af opera på sit kommende album.

Operaen af Karen O er instrueret af Rapp, og vil blive afholdt i forbindelse med fire-dags-festivalen der bliver afholdt fra den 13-16. oktober på St. Ann's Warehouse i Brooklyn, skriver LA Times.

ANNONCE