Nyhed

Cheikh Lô gæster Danmark

I oktober måned vil den afrikanske musiker give koncert i både Lille Vega i København og på Atlas i Aarhus

Med rødder i Burkino Faso har Cheikh Lô taget flere forskellige genrer til sig. Hans lyd er en kombination af den senegalske stilart mbalax og genrer fra Burkino Faso, Congo, Mali, Nigeria, Cameron, Cuba, Jamaica, Brasilien og tilmed vestlig pop og funk, der kan opleves live to gange i oktober måned.

Det seneste album "Jamm" fra 2010 indeholder flere forskellige inspirationskilder samt hans egen musikalske "signatur" - en semi-akustisk, spansk-lydende udgave af stilen mbalax. GAFFAs anmelder Torben Holleufer tildelte albummet fem ud af seks stjerner og skrev blandt andet følgende:

"En meditativ mand som har en vidunderligt følsom stemme, der både kan bevæge sig i et hæst og intimt leje og folde sig helt ud, som man kender det hos alle store afrikanske sangere. Og nu har Cheikh Lô begået en lækkerbidsken af et album... Cheick Lô har med denne plade mestret kombinationen at lave en vidunderligt flydende vestafrikansk cocktail og leverer seriøse budskaber. En kunstner med blikket rettet fremad har dykket ned i fortiden og skabt guld".

Cheikh Lô har eksperimenteret med musik siden han var ganske ung, og lærte blandt andet sig selv at spille guitar og perkussion. Senere hen spillede han perkussion i Orchestra Volta Jazz og efterfølgende flyttede han til Dakar Senegal, hvor han spillede i et orkester med internationalt repertoire. Derfra flyttede han til Paris, hvor han i to år spillede trommer som studiemusiker.

Tilbage i Dakar begyndte han at koncentrere sig om sin egen musik, og hans første kassettebånd "Doxandeme" udkom i 1990. Youssou N'Dour, som dengang var en kommende verdensstjerne, lagde mærke til den afrikanske musiker i 1995 og sørgede for band, lydstudie og produktion til Cheikh Lôs første album "Ne La Thiass", som året efter blev udgivet internationalt.

Herfra blev der sat skub i Cheikh Lôs internationale karierre, som i tidens løb har indeholdt flere udenlandsturnéer, tre album og en optræden på Roskilde Festivals Ballroomscene i 2004.

Alt hvad Cheikh Lô beskæftiger sig med er dedikeret til sekten Baye Fall, som er en del af det større islamiske broderskab af Mouridinere, der opstod som bevægelse i slutningen af det 19. århundrede.

Cheikh Lô kan opleves følgende datoer og spillesteder:

19. oktober - Atlas Aarhus

20. oktober - Lille Vega København

Forsalget er netop startet. Billetter til koncerten på Atlas i Aarhus kan købes via GAFFA Live.

ANNONCE