Nyhed

Damon Albarn har gang i mange nye projekter

Blur- og Gorillaz-stjernen holder sig travl med opera og andre musikalske tiltag

Den engelske avis The Guardian har i en artikel forsøgt at få et overblik over, hvad Damon Albarn vil være optaget af den kommende tid, og det inkluderer en lang række interessante projekter.

Fra 1. juli i år vil Damon Albarn stå klar med operaen "Doctor Dee" på Manchester Palace Theatre. Operaen er baseret på historien om astrologen og spionen John Dee fra det 16. århundrede og er en opera som både er skrevet og vil blive fremført af Damon Albarn.

Når "Doctor Dee" pakker sammen i Manchester, pakker den ud i London, og vil i løbet af næste år blive fremført på London Coliseum som en del af den kulturelle olympiade i forbindelse med OL.

Derudover planlægger Albarn af besøge Den Demokratiske Republik Congo i forbindelse med et projekt, hvor DJ's og producere vil indspille og sample congolesisk musik med ambitioner om at færdiggøre et album i løbet af én uge.

Det rygtes også at det genforenede Blur måske vender tilbage til USA for at spille nogle få koncerter. Men efter sigende ville Albarn ikke fortælle om der er nyt musik på vej fra bandet, men han siger, at der er en chance for at bandet vil finde sammen for at spille flere koncerter.

Sidste år lød det fra Pitchfork, at Albarn var en del af en ny alternativ rock-trio i selskab med Red Hot Chili Peppers-bassist Michael "Flea" Balzary og den nigerianske trommeslager og komponist Tony Allen, som han allerede arbejdede sammen med i The Good The Bad & The Queen. I følge The Guardian er trioen nu ved at lægge sidste hånd på et primært instrumentalt album.

Afslutningsvis siger Albarn, at når der er styr på alle disse projekter vil han lave den mest cheesy popplade nogensinde, men det er svært at vurdere, hvor seriøst man skal tage det udsagn.

ANNONCE