Nyhed

Københavnsk musikkollektiv fejrer fødselsdag og holder kæmpekoncert

CopCol fejrer samarbejdet med koncert og fødselsdag næste weekend

For et år siden slog 10 bands fra København kludene sammen for at løfte hinanden til nye højder. Det blev til musikkollektivet CopCol – Copenhagen Collaboration – og det fejres med en ambitiøs koncert over to dage, hvor medlemmerne sammen spiller hinandens numre som ét stort band på 30 mand.

Musikerne bag idéen beskriver CopCol som et nødvendigt initiativ for et år siden. Flere spillede allerede sammen i forskellige bands. Og ud over at flere af dem udgjorde en betydelig del af den københavnske musikscene, havde de det til fælles, at de var med til at tale dårligt om andre, som klarede sig bedre, lyder det i en pressemeddelelse:

"Hvorfor blev lige de spillet på P3 og ikke os? Hvorfor var det lige, at det band skulle spille Roskilde Festival og ikke os? Konspirationsteorier opstod, hvor man fandt på undskyldninger for, hvorfor netop ens eget band blev overset." 


Rivaliseringen blev imidlertid trættende med tiden, og tanken om at skabe et fællesskab opstod.
Pladeselskaberne sælger ikke så mange plader som tidligere, og derfor skal et moderne band selv lave alt fra bunden. Udover at skrive original og interessant musik, så skal man også kunne arrangere sine egne koncerter, mikse sine egne plader, designe sine egne plakater, oprette sit eget website og meget andet.

I CopCol hjælper musikerne hinanden med at finde nye og spændende måder til at løse udfordringer om alt fra at indspille, lave numre og turnere til at lave plakater, søge fondsstøtte og trykke vinylplader.

Således optræder medlemmerne i dag og i stor stil på hinandens plader og videoer. Man deler teknikere, producere, studier og lydmænd. Man laver fælles merchandise som T-shirts og skriver en fælles musikblog i kollektivets navn om erfaringer som band på vej frem.

Det gode samarbejde og nye venskaber fejres med koncert og fødselsdag d. 11 og 12. juni fra kl. 20 i Planeten, Huset i Magstræde.


CopCol består af medlemmerne fra følgende bands:

Alcoholic Faith Mission, Before the Show, Cody, From Sarah, Hellraiserten, Monkey Cup Dress, My Name is Legion, The Ondt and the Grace Hoper, Sleep Party People og Stærosaurus

ANNONCE