Nyhed

Flere danske spillesteder genåbner

GAFFA.dk – alt om musik

Blandt andre Gæstgiveren, Kedelhuset, Pavillonen og Tobaksgaarden kan præsentere koncerter denne sommer

Der er fortsat ved at komme godt gang i koncertlivet hen over sommeren i form af siddende koncerter med plads til op til 500 personer med afstand og sikkerhedsforskrifter, hvilket har været lovligt siden 22. maj. Indtil da havde samtlige danske spillesteder været lukkede siden statsminister Mette Frederiksens historiske pressemøde 11. marts, hvor hun bekendtgjorde en nedlukning af store dele af Danmark grundet corona-pandemien.

Flere spillesteder er nu begyndt at genåbne med siddende koncerter, ude eller inde. GAFFA bringer et overblik over de seneste spillestedsgenåbninger, vi har modtaget informationer om. 


Gæstgiveren i Allinge på Bornholm kan præsentere et omfattende program i perioden 4. juli-8. august. Blandt de optrædende er Aura Dione, Go Go Berlin (billedet), Liss, Søren Huss og Peter Sommer & Tiggerne. En del af koncerterne er allerede udsolgt, nemlig med Mads Langer solo, Tim Christensen, Hjalmer, Lukas Graham, Alex Vargas, Carl Emil Petersen og Phlake.

Kedelhuset i Silkeborg genåbner 26. juni i den weekend, hvor der skulle have været Riverboat Jazz Festival og har indtil videre følgende på programmet:

26. juni klokken 15 og 19.30: Driving Miles – siddende teaterkoncert. Her vil man få historien om Miles Davis og chaufføren Svein Åke, som lærer hinanden at kende under jazzfestivalen i Molde og bliver venner for livet.


27. juni klokken 20: Svaneborg Kardyb – siddende jazzkoncert

Pavillonen i Grenå genåbner 25. juni med en koncert med indie-folk-rockbandet CODY. Et særdeles elsket navn i GAFFA-sammenhæng, da samtlige deres fem album har fået fem stjerner, af tre forskellige anmeldere. Seneste udgivelse er albummet Win Some fra januar i år.

LÆS OGSÅ: De danske americana-helte genrejser sig selv på magisk vis


Tobaksgaarden i Assens genåbner med udendørs koncerter alle fredage og lørdage i perioden 3. juli - 15. august. De to første koncerter er med Signe Svendsen Trio 3. juli og Go Go Berlin Transformed 4. juli. Sidstnævnte er Go Go Berlin i en elektronisk udgave med inspiration fra navne som SebastiAn, Soulwax, Justice, Air og Daft Punk. 

Tidligere har blandt andre Musikhuset Aarhus, Musikkens Hus i Aalborg og Radar i Aarhus kunnet præsentere genåbninger.

Der er stadig forbud mod forsamlinger på flere end 500 personer til og med 31. august. Der er også stadig forbud mod stående koncerter, men dette forventes ophævet, når spillestederne officielt må genåbne i august i den såkaldte fase 4 af genåbningen af Danmark.


LÆS OGSÅ: VOXMETER-UNDERSØGELSE: Danskerne er klar til kulturoplevelser, men med forbehold

ANNONCE