Nyhed

Prince vil ikke udgive mere musik

I et interview udtaler Prince, at han ikke længere er interesseret i at indspille og udgive sin musik

Den engelske avis The Guardian satte sig for nylig ned med Prince, og resultatet blev et interessant interview, hvor den 53-årige deler sine holdninger omkring musikindustrien, internettet, religion, Glastonbury og sine koncerter.

Mest interessant er hans holdninger omkring musikindustrien, som han allerede havde sine problemer med i 1993, hvor han skrev "Slave" på sin kind, og ændrede sit navn til Love Symbol. Nu handler det nærmere om de folk, der stjæler hans musik, og da man ikke længere kan tjene penge ved at udgive plader, gider han ikke mere.

"Musikindustrien har ændret sig. Vi tjente penge før pirateri gik helt amok. Der er ingen udover telefonselskaberne, Apple og Google, der tjener penge. Jeg skal en tur til Det Hvide Hus for at tale om beskyttelse af copyright. Det er som guldfebere derude. Eller bilkapringer. Der er ingen grænser. Jeg har været til møder, hvor de [pladeindustrien, red.] siger til mig, 'Prince, du forstår det ikke, det er alle mod alle derude'. Så jeg stopper bare med at indspille".

Han er heller ikke meget for musik på nettet ("Når du afspiller det, føler du ingenting. Vi er analoge mennesker, ikke digitale") eller ringetoner ("Jeg ejer ikke en telefon"). Han er for den sags skyld heller ikke meget for coverversioner, hvor en version af "Kiss" i tv-serien "Glee" åbenbart har irriteret ham.

"Der er ingen anden kunstform, hvor man kan gøre det. Du kan ikke gå ud og lave din egen version af "Harry Potter". Har du lyst til at høre en anden synge 'Kiss'?".

Han beskriver sig selv som en "kærlig tyran" og indrømmer, at han formodentlig er den hårdeste bandleder i verden at arbejde for. Hans nuværende band kan spille 300 forskellige sange, som han frit kan vælge mellem til koncerterne, og i modsætning til tiden omkring "Purple Rain", hvor han spillede det publikum forventede, går han nu på scenen for at levere noget uventet og for at toppe, hvad han har gjort tidligere. Han siger, han spiller hver koncert som var det hans sidste.

Prince skal spille i Europa denne sommer, men ikke på den engelske Glastonbury Festival. Han hævder, at de ulovligt har brugt hans navn i deres markedsføring for at sælge billetter, men at han aldrig har været i kontakt med dem.

Han taler i det hele taget meget om regler og grænser og hylder undervejs de muslimske lande. "Det er sjovt at være i muslimske lande og at vide, at der kun er en religion. Der er orden. Du går med burka. Der er intet valg. Folk er tilfredse med det". Men da journalisten siger, at ikke alle kvinder er glade for at gå med burka er svaret: "Der er folk, der er utilfredse med alting. Alting har en mørk side".

Han indrømmer, at man kan debattere hans holdninger til ting for evigt, men da han er musiker, og at han er musik, så skal man komme til hans koncerter for at opleve musikken.

Prince giver koncert lørdag den 6. august på 10-Øren i København.

ANNONCE