Nyhed

Skive Festival ramt af strømsvigt på førstedagen

En generator satte ud, hvilket betød, at koncerter med blandt andre Veto og High Voltage måtte afbrydes. Festivalleder Knud Bjerre lover, at det ikke gentager sig, og er i øvrigt tilfreds.

I går blev Skive Festival sat i gang, men festivalen blev ramt af flere strømafbrydelser. Således blev koncerten på Scene 2 med Veto (billedet) to gange ramt af strømafbrydelser, og anden gang måtte bandet irriteret slå ud med armene og afbryde koncerten. Også AC/DC-coverbandet med det i denne omgang meget misvisende navn High Voltage blev ramt af en strømafbrydelse på Scene 2.

Ligeledes blev koncerterne med Figurines og WhoMadeWho på Rolignu-scenen udsat for mindre strømsvigt.

Festivalleder Knud Bjerre forklarer:

– Det var en generator, der satte ud. Hvorfor må leverandøren kunne forklare, men vi har bestilt service til den, og vi kan garantere, at der er strøm på, når musikken starter i dag.

Hvordan synes du ellers selv, det går på festivalen?

– Det går glimrende. Vi har 11.000 inde, og vi forventer at have 16-17.000 gæster i løbet af weekenden ud af en kapacitet på et par og tyve tusind.

Men det er 4000 færre end sidste år?

– Ja, men vi har også barberet budgettet med 15 millioner i forhold til sidste år. Både med hensyn til musikbudgettet og de øvrige udgifter.

Er det derfor, der ikke er flere internationale hovednavne?

– Vi har ét internationalt hovednavn, Tiësto. Sidste år havde vi to (Rammstein og Green Day, red.), og vi havde også en aftale med Coldplay, men de sprang fra i sidste øjeblik, fordi guitaristen skal være far i denne weekend. Og vi har simpelthen ikke kunnet finde et andet navn med så kort varsel.

I næste uge er der Northside Festival i Aarhus. De har da masser af store internationale navne. Er det konkurrencen fra dem, der gør, at I ikke har kunnet finde endnu et hovednavn?

– Nej, det er jo ikke topnavne, de har, det er mellemnavne – selvom det da er yderst kredible navne. Men Northsides samlede musikbudget er mindre end det, vi giver for et hovednavn.

Sidste år havde I et underskud på seks millioner kroner. Forventer I at komme ud med et overskud i år?

– Ja, det gør vi.

Opdatering og præcisering:

Knud Bjerre har mandag den 6. juni gjort opmærksom på over for GAFFA, at han med udtalelsen "men Northsides samlede musikbudget er mindre end det, vi giver for et hovednavn" mente et hovednavn af Coldplays kaliber, men at Tiësto har været betydeligt billigere. Han præciserer desuden, at Coldplay trods Skive-afbuddet gennemførte to koncerter på Rock Am Ring i Tyskland den 3. og 4. juni, fordi disse koncerter modsat Skive var offentliggjort, inden afbuddet grundet Coldplay-guitarist Jonny Bucklands forestående familieforøgelse indløb.

 

ANNONCE