Nyhed

Amerikas største reggaenavn på vej til Aarhus

Der venter Aarhus en stor koncertoplevelse nu på søndag d. 22. maj i VoxHall, hvor en række hvide amerikanere fra det ellers så solrige Californien lægger vejen vore breddegrader.

Groundation gæstede sidste gang Danmark tilbage i 2009, hvor de gav en fantastisk koncert på Roskilde Festival. Oprindeligt blev gruppen dannet tilbage i 1998 som et universitetsprojekt, hvor de tre grundlæggende medlemmer af kærlighed og nysgerrighed til reggaemusikken begyndte at udforske den ellers for hvide musikere så svært tilgængelige musikform.

Ungt træ med dybe rødder

Året efter debuterede gruppen med albummet "Young Tree" og siden da har det unge træ slået dybe rødder ned i den jamaicanske reggaemuld og har vokset sig stort med flere eminente studiealbum som sit solide rodfæste. De musikalske forgreninger til Jamaica kan blandt andet opleves på gruppens seneste udspil "Gathering The Elders", der byder på fornem gæsteoptræden af flere af reggaemusikkens bedste sangere, heriblandt Cedric Myton (The Congos) og Don Carlos (eks-Black Uhuru). Alligevel har Groundation formået at skabe sin egen sound og har hentet inspiration fra den mere eksperimenterende amerikanske jazzscene ligesom deres reggae rummer klare dubelementer.


Spirituel roots reggae til ære for Marley

Der venter derfor VoxHall en stor koncertoplevelse på søndag med en række af reggaemusikkens ypperste ambassadører, der for første gang nogensinde gæster Aarhus. Groundation er kendt for sin evne til at levere et tight show med masser af tung roots reggae. Musikken er spirituel og opløftende, og gruppen giver koncert i Aarhus som et led i deres store Bob Marley Tribute Tour 2011, der i de kommende måneder vil bringe gruppen rundt i det meste af Europa og USA. Billetter kan købes på eBILLET eller på www.voxhall.dk, og såfremt koncerten ikke er udsolgt ligeledes i døren, der åbnes kl. 20:00.

 


ANNONCE