Nyhed

Bullet For My Valentine sidste hovednavn til Copenhell

Bandet får følgeskab af syv danske navne, der skal spille på talentscenen

Copenhell kan i dag præsentere det sidste hovednavn til årets festival, og det drejer sig om walisiske Bullet For My Valentine. Sammen med dem præsenteres også syv danske navne, der skal give koncert på talentscenen, og så meddeler festivalen, at det bliver de to P6-værter Anders Bøtter og Camilla Jane Lea, der skal forsøge at råbe publikum op mellem de mange koncerter.

Bullet For My Valentine udgav i 2010 albummet "Fever", men ifølge interviews med bandet er de godt i gang med at skrive sange til album nummer fire. Bandet vil gerne fortsætte stilen fra "Fever", og det nye materiale skal indspilles i slutningen af året.

Som nævnt er der også blevet fundet syv navne til Copenhell og Royal Beers talenscene, der skal kæmpe om publikums hyldest og især et gig på festivalen Download i 2012. De syv navne er som følger med beskrivelser fra en pressemeddelelse:

Crematoria er med egne ord "Danish death metal originating from the frozen heart of Jutland". De fem døds- og thashmetaldrenge fra Silkeborg – der åbenbart er det frosne hjerte – havde næppe sluppet mødrenes bryster, dengang Deicide og Suffocation viste vejen for brutal dødsmetal. Ikke desto mindre er det i dette rådne hjulspor bandets demo "Demolish" fra 2009 blev lagt – og som de stadig kompetent buldrer løs i.

Pitchblack var fire år om at følge op på "Designed To Dislike", der vandt en Danish Metal Award for bedste debut. Men i februar landede efterfølgeren "The Devilty" endelig. Her er mere af den melodiske dødsmetal og thrash, som har givet Pitchblack en pladekontrakt med Mighty Music, og som Tue Madsen for "The Devilty"s vedkommende har mixet og mastereret.

Helhorse, som tidligere hed Dødning, debuterede i starten af året med albummet "For Wolves And Vultures", produceret af  Jacob Bredahl. Bandets kompromisløse metal/rock har allerede sikret optrædener på bl.a. Spot, opvarmning for Black Label Society, Exodus og Opeth. Navnet Helhorse er inspireret af den vestjyske digter Steen Steensen Blicher, der skrev om helhesten, som ifølge digtet bragte død og ødelæggelse med sig.

Vanir er folkmetal, der skal brage fra Udgård til Asgård indtil Gjellerhornet runger og verden går under! Septetten tæller klassisk metalband-besætning samt de underskønne møer Amanda og Sara på henholdsvis sækkepipe og fløjte. Vanir udgav i april albummet "Særimners Kød", som vi nok skal få lov at smage på Refshaleøen, mens mjødtørsten breder sig.

The New Low er hardcore metal lige ud af Odense! Med et mix af hurtige, stramme sange med onde, hårdt rockende riffs krydser bandet eminent hardcore med skandinavisk metal sound. The New Low glæder til at lemlæste dig i pitten!

Solbrud fra København er et relativt nyt navn på den danske metalscene. De fire rødder har siden 2009 arbejdet hårdt på deres ekstreme, melodiske black-stil, der smukt forener tonstunge grooves med fandenivoldsk grind. Debutalbum forventes ude senere på året.

Billy Boy In Poison er en københavnsk kvintet med rødderne plantet i metalcore. Men bandet udvider og udvikler også lyden med intensitet og grooves fra både dødsmetal, hardcore og rock'n roll. Hovedelementerne er diversitet, drive og en in-your-face metalmusikalsk oplevelse.

Alle syv navne kan opleves til Copenhell sammen med Bullet For My Valentine, Korn, Judas Priest, Anvil, Deicide og mange andre i dagene 17.-18. juni. Billetter kan købes via GAFFA Live.

ANNONCE