Nyhed

FredNukes udgiver ny single

Til efteråret følger den danske rapper udgivelsen op med et fuldlængde album

"Girlfriend" er titlen på FredNukes' nye single, der er på gaden i dag 16. maj. Singlen er en optakt til et fuldlængde album, som den 31-årige rapper arbejder på at få færdig til efteråret. 

Det er efterhånden fire år siden FredNukes debuterede, og nu er rapperen tilbage med "Girlfriend", som han fik idéen til en dag, hvor han stod i badet og nynnede en melodi. FredNukes benytter sig af engelske tekster, hvilket langtfra er en udbredt tradition på den danske hiphop-scene.

Hele beatet på singlen er bygget op omkring en liveindspillet stryger sektion, der lyder i omkvædet af sangen, og nummeret bliver i en pressemedelelse beskrevet således: "Med "Girlfriend" bevarer FredNukes sin særegne lyd og kompromisløshed i forhold til at lave kompositioner. Den nye musikalske retning kan ikke længere skrives ind i den traditionelle hiphop genre, da rapperen leger med elementer hentet fra poppens verden. Hvilket i nogles øjne kan virke for sukkersøde – men i andres øjne fungerer som den perfekte dosis mellem hiphop og pop".

Det var med albummet "Deconstructing Fred" FredNukes debuterede tilbage i 2007. Dengang gav GAFFAs anmelder pladen 4 stjerner og skrev: "Selv om FredNukes prøver på at være kedelig, så er han det langtfra" og "det her kan virkeligt blive til noget".

Foruden sin solokarriere har FredNukes arbejdet sammen med Niarn, Ataf, Street Mass, Joey Moe, Gisli og Pede B, på samme måde som han er en del af kollektivet Nobody Beats The Beats, og i april var han support for Medina på hendes store Tysklandsturné.

FredNukes' andet album udkommer som sagt til efteråret på pladeselskabet :labelmade: (Medina, Outlandish m.fl.), men der er endnu ikke fastsat en endelig udgivelsesdato.

Se en teaser på "Girlfriend" her.

ANNONCE