Nyhed

Burnin Red Ivanhoe udgiver nyt album

Det danske veteranorkester udgiver deres første nye udspil i 13 år

Det danske veteranrockorkester Burnin Red Ivanhoe udgiver 2. september deres første nye album i 13 år.

Burnin Red Ivanhoe blev dannet tilbage i 1967 og markerede sig hurtigt stærkt med deres originale blanding af freejazz, rock og lange, improviserede forløb. Blandt deres mest kendte plader er debutalbummet "M 144" fra 1969, "Burnin Red Ivanhoe" fra 1970 og den titelmæssigt fremsynede "W.W.W." (1971). I slutningen af 60'erne og begyndelsen af 70'erne turnerede gruppen flittigt, både herhjemme, i Skandinavien og i England og Tyskland.

Siden er der blevet længere mellem gruppens albumudgivelser, ligesom de har været opløst og gendannet flere gange, og deres seneste album, "Lack Of Light", er helt tilbage fra 1998. Bandet har dog stadig turneret med regelmæssige mellemrum.

Nu er de så snart tilbage på pladefronten. Bandets kernemedlemmer er som i de sidste mange år Karsten Vogel (alt- og sopransaxofon, orgel), Kim Menzer (trombone, tenorsaxofon, mundharmonika, fløjte, sang) og Ole Fick (guitar, sang). Med Karsten Vogel som primus motor er bandet nu i den indledende fase af indspilningerne af en stribe nye numre, som altså udsendes 2. september i år. Det nye materiale har Karsten Vogel arbejdet med det seneste års tid, sideløbende med at han har været ude og spille med sit andet band Secret Oyster.

Burnin Red Ivanhoe følger det nye album op med en turné, der for tiden er under forberedelse og blandt andet byder på en koncert i Amager Bio på udgivelsesdagen 2. september.

Derudover gør gruppen i en pressemeddelelse opmærksom på, at bandet spillede på den første Roskilde Festival i 1971 og igen på festivalen 20 år senere, i 1991, og tilføjer drilsk "og så må vi se, om de igen 20 år senere skal spille der i 2011."

Når man skyder den slags bolde op i luften, plejer der jo at være noget om snakken, så lad os se, om ikke Vogel, Menzer, Fick & Co. kan opleves på Dyrskuepladsen i Roskilde til sommer.

 

ANNONCE