Nyhed

Camille Jones remixer Poul Ruders og Henry Purcell

I marts kan man på mixtoverdener.dk opleve Camille Jones’ aktuelle singlehit ”The Streets” i fusion med Poul Ruders værk ”Concerto in Pieces”

Camille Jones (billedet) har sagt ja til at være med i remix-projektet Mixtoverdener. Opgaven lød på at lave et remix af en sats fra den danske komponist Poul Ruders' værk "Concerto In Pieces" og Camille Jones' singlehit "The Streets". Resultatet kan høres på mixtoverdener.dk hele marts måned.

Mixtoverdener startede som et samarbejde mellem Danske Bank, BandBase.dk og DR med udgangspunkt i Danske Bank-kampagnen "Det Bedste Fra To Verdener", der havde til formål at bygge bro mellem klassisk og rytmisk musik ved at give musikere og fans mulighed for at remixe og lege med klassisk kompositionsmusik på mixtoverdener.dk. Tidligere har navne som Fallulah og Oh Land mixet og fået mixet deres hits.

Denne gang er det Camille Jones' nummer "The Streets", der står for skud. Nummeret er hentet fra det spritnye album "Did I Say I Love You", der udkom 21. februar i år. Camille Jones har de senere år været meget aktiv på den internationale klubscene, efter at den hollandske dj Fedde le Grand remixede hendes nummer "The Creeps".


Poul Ruders, der opererer indenfor en lidt anden genre og som er uddannet organist og hovedsagelig selvlært som komponist, har senest været aktuel med musikken til operaopsætningen af Lars Von Triers "Dancer In The Dark" på store scene i Operaen i København. "Concerto in Pieces" stammer fra 1995, hvor BBC bad Ruders skrive en række variationer over et tema af den engelske komponist Henry Purcell i anledning af 300-året for hans død. 

Camille Jones-producer Per Ebdrup (bl.a. Aura og Swing Republic) valgte at tage udgangspunkt i den allerede indspillede "The Streets" og lave et komplet mashup med Ruders kompostion.

"Det gode ved Per er, at han virkelig tager sig frihed til at gøre med nummeret præcis som han synes, og jeg er helt vild med den der store orkesterlyd, der nu er kommet ind i lydbilledet. Jeg er næsten afhængig af remixes, så jeg glæder mig ret meget til at høre, hvad brugerne på mixtoverdener finder på i løbet af måneden", siger Camille Jones om projektet. 


Oh No Ono, Mikael Simpson, Fallulah, Spejderrobot, The William Blakes, Who Made Who samt en række endnu ikke offentliggjorte navne møder i løbet af det næste år komponister som Rued Langgaard, Vagn Holmboe og Pelle Gudmundsen-Holmgreen.

Hør remixet af "The Streets" her.

 


 

ANNONCE