Nyhed

Michael Nyman til København

Den Golden Globe-nominerede filmkomponist giver koncert i Den Sorte Diamant

Den britiske komponist Michael Nyman, der især er kendt for sin musik til Jane Campions film "The Piano", gæster København. Nyman giver koncert i Dronningesalen i Den Sorte Diamant fredag den 29. april i forbindelse med CPH PIX-festivalen.

Micahel Nyman har i særlig grad markeret sig som filmkomponist og har skrevet musik til film som "Gattaca", "Man On Wire" og en lang række af Peter Greenaways film, blandt andre "The Draughtman's Contract", "The Cook, The Thief, His Wife & Her Lover" og "8 1/2 Woman". Og som nævnt til "The Piano", for hvilket han blev nomineret til en Golden Globe og en BAFTA Award.

Michael Nyman er dog ikke "kun" komponist, men en vaskeægte multikunstner i bedste renæssancemenneske-ånd. Han er også både filminstruktør, fotograf, skribent og musikvidenskabsmand, og publikum kan denne aften opleve ham i flere af hans roller.

Michael Nyman bruger nemlig besøget i København til at vise sin nye film "Nyman With A Movie Camera" fra 2010. Filmen er et scene-for-scene remake af Dziga Vertovs dokumentariske klassiker "Man With A Movie Camera" fra 1929, der afbilder russernes moderne byliv. Først blev Nyman tilbage i 2002 spurgt af British Film Institute, om han ville skrive ny musik til filmen, og da han gik i gang, blev han så grebet af den, at han kastede sig ud i at genskabe den scene for scene med nye optagelser, denne gang fra London over Mexico, Polen, Holland og Portugal til Berlin.

Michael Nyman vil også vise flere af sine kortfilm denne aften, og desuden byder aftenen på en koncert med strygekvartetten Athelas, der vil fremføre Nymans musik til en af hans seneste kortfilm "Cine Opera", optaget i Mexico City.


Endelig byder aftenen på en solokoncert med Michael Nyman bag Dronningesalens Steinway-flygel, hvor han vil fremføre en række af sine mest kendte filmkompositioner.

Oven i det hele vil Michael Nyman give et interview på scenen, men dog ikke et åbent interview med spørgsmål fra publikum, som GAFFA tidligere skrev.

Koncerten er arrangeret af CPH PIX, Det Kongelige Bibliotek og artFREQ.

Billetsalget til koncerten er i gang via Billetlugen


ANNONCE