Nyhed

Pearl Jam er på arbejdsferie

Bandet har udtalt, at de holder pause, men alligevel arbejder alle medlemmerne hårdt

Pearl Jam annoncerede i juli sidste år, at de ville holde en pause, men ifølge bassisten Jeff Ament bruger bandets medlemmer ikke just tiden på sofaen. I et interview med Billboard fortæller han nu, at bandet har skrevet sange til et nyt album samt arbejdet på soloprojekter og lanceringen af en Pearl Jam-festival.

Ament er i disse dage i Texas med sit band Tres Mts., der skal optræde på festivalen SXSW. Her fangede Billboard bassisten for at få en opdatering på, hvilke projekter Pearl Jam har i støbeskeen. Her kunne han blandt andet fortælle, at bandets har indspillet demoversioner af 25 sange, og til april skal de konverteres til 12-14 sange, der kan udgøre det næste Pearl Jam-album.

I samme måned vil bandet desuden offentliggøre de første detaljer om en festival, der skal markere 20 års jubilæet for udgivelsen af debutpladen "Ten". Planen er at samle en masse af deres venner til et program, der formodentlig vil blive afviklet omkring den amerikanske Labor Day-weekend, der ligger første weekend i september. Der er endnu ikke offentliggjort navne til festivalen, men der florerer rygter om navne som Temple Of The Dog, Green River, Mudhoney og Sleater-Kinney.

Derudover skal bandet lave en bog, udsende en række genudgiveler samt en dokumentarfilm lavet af Cameron Crowe, og derudover er de individuelle medlemmer travlt beskæftiget med sideprojekter.

Ament arbejder med Tres Mts., og trommeslageren Matt Cameron bruger tid med sit gamle band Soundgarden. Mike McCready arbejder lige nu på sit første soloalbum, og Eddie Vedder vil formodentlig følge op på sin igangværende soloturné med et nyt soloalbum.

Så selvom Pearl Jam officielt lige nu holder pause er der altså masser af nyt på vej fra bandet og de relaterede sideprojekter.

ANNONCE