Nyhed

Phil Collins stopper karrieren - og undskylder sin succes

Den sygdomsramte sanger og trommeslager beklager, at han har haft så meget vind i sejlene

Phil Collins fortæller i et nyt interview med FHM, at han definitivt har valgt at stoppe sin karriere primært på grund af sygdom – en tanke, han tidligere har overvejet i offentligheden, ligesom han helt tilbage i 2003 tog på sin såkaldte "First Final Farewell Tour". Men denne gang skulle det være endeligt, efter at Collins både er blevet ramt af tinnitus, en forvredet rygsøjle og en nervesygdom, som har gjort det umuligt for ham at spille trommer.

Collins, der fyldte 60 den 30. januar i år, fortæller videre i interviewet, at han beklager, at han har haft så meget succes.

"Jeg er ked af, at det alt sammen var så succesfuldt. Jeg ønskede helt ærligt ikke, at det skulle blive sådan. Det er ikke ligefrem overraskende, at folk begyndte at hade mig," siger han.


Collins siger også, at han ikke længere føler sig hjemme i musikverdenen.

"Jeg ser på MTV Music Awards og tænker: 'Jeg kan ikke være i den samme branche som dette. Jeg tilhører virkelig ikke den verden, og jeg tror ikke, nogen vil savne mig. Jeg vil meget hellere bare skrive mig fuldstændigt ud af historien," siger han og fortsætter:

"Jeg tager på en mystisk cykelferie og vender aldrig tilbage. Det vil være en flot måde at afslutte historien på, ikke?"


Phil Collins siger i interviewet, at han ikke tror, han nogensinde kommer til at spille trommer igen, og udtaler:

"Jeg er ikke bekymret for ikke at kunne komme til at spille trommer igen, men jeg er mere bekymret for ikke at kunne skære et stykke brød uden at komme til at skade og for ikke at kunne bygge ting til mine børn."

Phil Collins kom med som trommeslager i Genesis i 1970 og blev forsanger i Genesis i 1975, efter at gruppens første forsanger Peter Gabriel forlod bandet til fordel for en solokarriere. I 1981 udgav Collins sit første soloalbum, "Face Value", hvorfra singlen "In The Air Tonight" blev et kæmpehit. I 80'erne og 90'erne havde han stor succes både som soloartist og sanger i Genesis, men i 1996 forlod han Genesis, som han dog vendte tilbage til i forbindelse med gruppens reunion-tour i 2007.


Phil Collins har som solist gennem årene solgt cirka 150 millioner plader samt yderligere cirka 150 millioner album med Genesis. Man må derfor gå ud fra, at hans pension er sikret.

Da Collins fyldte 60, bragte GAFFA et stort portræt af ham, som du kan læse her.

Opdatering:


Phil Collins har siden præciseret udtalelserne til FHM Magazine på sin hjemmeside. Læs mere her.

 

 


ANNONCE