Nyhed

Rage Against The Machine-guitarist på vej med soloalbum

Tom Morello alias The Nightwatchman udgiver sit tredje soloudspil denne sommer

Rage Against The Machine-guitaristen Tom Morello har også gang i en solokarriere som singer-songwriter under navnet The Nightwatchman. Nu er han på vej med sit tredje soloalbum, der får titlen "World Wide Rebel Songs" og er på gaden til sommer, rapporterer Billboard.

Tom Morello debuterede som The Nightwatchman i 2007 med albummet "One Man Revolution" og fulgte det op med "The Fabled City" året efter.

Det nye album bliver Morellos første på pladeselskabet New West, og i en pressemeddelelse, citeret af Billboard, udtaler han begejstret:

"Deres dedikation over for deres kunstnere er inspirerende, og jeg glæder mig til at tænde utilfredshedens flammer med mange Nightwatchman-udgivelser under deres flag".

Med denne kommentar må man gå ud fra, at Morello henviser til de kritiske, politiske tekster, han ligesom sin Rage Against The Machine-kollega Zack de la Rocha er kendt for.

Tom Morello grundlagde Rage Against The Machine i 1991, og året efter udkom deres selvbetitlede debutalbum til stor international succes. Gruppen udgav endnu to plader, men gik i 2000 i opløsning og udsendte kort efter et coveralbum. Herefter dannede hele gruppen minus sanger Zack de la Rocha bandet Audioslave med den tidligere Soundgarden-sanger Chris Cornell på vokal. Audioslave gik i opløsning i 2007, og kort efter blev Rage Against The Machine gendannet og har givet en stribe koncerter verden over. Bandet har dog endnu ikke udgivet noget nyt album.

GAFFAs anmelder Erik Barkman var lidt mellemfornøjet med The Nightwatchmans seneste album, som han tildelte tre stjerner og blandt andet følgende ord:

"Strygere, pianoer og synths kan dog ikke skjule, at Morello har forholdsvis få tangenter at spille på som solist. Hans stemme opererer mest i nuancer af brunt, mens sangene følger de klassiske vers-omkvæd-skabeloner slavisk. Facit er et let monotont album, der primært reddes af Morellos åbenlyse engagement og en samling robuste melodier."

 

ANNONCE