Nyhed

Sarah vandt X Factor

Den 15-årige pige vandt talentshowet, hvor Annelouise blev nummer to, og Babou indtog tredjepladsen

Så blev spændingen udløst: Det blev 15-årige Sarah, der gennem seernes stemmer vandt finalen i årets udgave af talentkonkurrencen X Factor, som blev afholdt i Parken i København foran cirka 40.000 tilskuere.

Dermed er Sarah en pladekontrakt til en værdi af en million kroner rigere, og allerede nu kan hendes debutsingle, "Min Øjesten", købes online. Sangen er i øvrigt skrevet af Xander, der har hittet stort med singlen "Det Burde Ikke' Være Sådan Her" og er aktuel med debutalbummet "Over Skyer Under Vand".

Nummer to i X Factor blev 32-årige Annelouise, mens 16-årige Babou fik en tredjeplads.

Showet åbnede med Take That, der sang deres kæmpehit "The Flood" sammen med alle tre X Factor-finalister.

I første afdeling af showet fremførte Sarah Lady Gagas kæmpehit "Poker Face", Annelouise sang Sias "Breathe Me" – hvis karakteristiske klaverintro mange nok kender fra en tv-reklame for Nykredit – mens Babou gav One Republics "All The Right Moves".

Derudover gæstede en række af de mere markante deltagere ved audition-programmerne showet. Først sang 63-årige Kjell The Righeous Brothers' "Unchained Melody", inden en stribe af de øvrige kom til og fremførte Backstreet Boys-hittet "Everybody".

I anden halvdel af showet var der underholdning med Carpark North, Fallulah og Aqua. Carpark North spillede deres "Shall We Be Grateful" med Sarah, Fallulah sang sin "Out Of It" i duet med Annelouise, og Aqua underholdt Parken med "Back To The 80's" sammen med Babou.

Her var der også besøg af alle deltagerne i liveprogrammerne, der sammen sang Bill Medley og Jennifer Warnes' store 1987-hit "(I've Had) The Time Of My Life" (oprindelig indspillet af Franke And The Knockouts i 1981).

Herpå blev det afsløret, at den endelige finale skulle stå mellem Annelouise og Sara, der begge skulle synge "Min Øjesten". Herefter vendte Take That tilbage til scenen og sang "Kidz" inden den endelige afstemning, hvor Sarah endte som vinder.

DR oplyser i øvrigt, at man netop har underskrevet en aftale med produktionsselskabet Blu om at vende tilbage med X Factor næste år. DR's nytiltrådte generaldirektør Maria Rørbye Rønn udtalte ellers i sidste måned, at hun dengang ikke ville garantere, at X Factor fortsatte, men det gør det altså mindst et år endnu.

Læs en længere reportage fra showet i GAFFAs artikelsektion

ANNONCE