Nyhed

Adam Cohen: Jeg må bøje mig for min skæbne

Den canadiske singer-songwriter gæster Pumpehuset – og vil nu gerne tale om sin far

I aften giver den canadiske singer-songwriter Adam Cohen koncert i Pumpehuset i København. Koncerten kommer i kølvandet på udgivelsen af Cohens tredje soloalbum, "Like A Man". Da albummet udkom i oktober, interviewede vi Cohen, og hvor han tidligere har været modvillig til at tale om sin berømte far Leonard, vil han nu godt.

Du har beskrevet dig selv som "den afvigende Cohen-søn". Har nogen nogensinde kaldt dig det?

– Nej, men jeg har set nok ansigtsudtryk hos tilstrækkeligt mange mennesker til, at jeg ved, at det er præcis, hvad de har tænkt.

Som du selv har beskrevet det, så hører du nu dem, der har valgt at gå i deres fædres fodspor. Har du nogensinde ønsket, at din far havde været lettere at leve op til? Såsom en middelmådig tømrer eller dørsælger?

– Ja, det laver jeg faktisk tit sjov med. Hvis nu bare jeg kunne være en far, der kom hjem med et stetoskop om halsen, så ville min egen søn slippe for den skæbne, som jeg har været nødt til at bøje mig for. Jeg ved hvor stor en effekt, det har haft på mig at se min far siddende i undertøj og en T-shirt ved køkkenbordet med sin guitar. Det skete hele tiden, da jeg var lille. Og for ikke så længe siden fangede jeg min søn siddende på sofaen i færd med at betragte mig, siddende i undertøj og en T-shirt ved køkkenbordet med min guitar. Jeg ville ønske, at der var blevet brugt mere energi på at fraråde mig en karriere som musiker, og jeg er bevidst om, at jeg måske skal fraråde min egen søn at blive musiker. Men samtidig er der også et aspekt af, at det er lidt uundgåeligt.

Pludseligt opstået privilegium

Din far navngav dit album efter at have lyttet til det for første gang. Var du skuffet over, at han bare valgte en af sangtitlerne, frem for at komme med noget mere originalt?

– (latter) Nej, nej, det var jo ikke hans opgave, eller noget, han som sådan havde mandat over!

Du har fortalt om, at du gerne vil ære din fars navn, og at albummet ligefrem er en slags hyldest til ham. Nu har han jo så også udtalt sig meget positivt om det, men hvis du havde på fornemmelsen, at han ikke var tilstrækkeligt imponeret, ville du så ikke have udgivet det?

– Jeg tror i hvert fald, at hvis de første reaktioner på albummet havde været nedslående, så havde jeg nok været lidt mere bange for at udgive det. Men heldigvis har modtagelsen været overvældende positiv og opmuntrende, at det skabte grundlaget for det, der lige så stille har ladet sig definere som en modighedskampagne. Der er en stor kontrast mellem folks manglende interesse og apati over for det, jeg tidligere har lavet, og så denne pludseligt opståede privilegium, hvor folk virkelig er interesserede.

Læs et længere interview, hvor Adam Cohen blandt andet taler om at være ven med smukke kvinder og om sin egen søns musikalske gøremål, i GAFFAs artikelsektion.

Køb billetter til koncerten i Pumpehuset via GAFFA Live.

ANNONCE