Nyhed

Kashmir til NorthSide Festival

Første navn til næste års festival er Kashmir, der vil fremføre albummet ”The Good Life” i sin helhed

Første navn til næste års NorthSide Festival er netop offentliggjort. Det bliver Kashmir, der vil fremføre albummet "The Good Life" i sin helhed.
 
Billetsalget til tredje udgave af NorthSide Festival blev sat i gang i starten af oktober, og uden at have offentliggjort et eneste navn har festivalen solgt mere end 3.000 billetter. Nu er arrangørerne klar med første kunstner til næste års plakat, og det må siges at være et stort og anerkendt navn fra den danske rockscene, nemlig Kashmir. På NorthSide vil de fremføre deres klassiske 1999-album "The Good Life", ganske som de gjorde ved i alt fire koncerter, to i DR Koncerthuset og to på VoxHall, i slutningen af oktober. GAFFAs anmelder Kristian Pedersen tildelte den første koncert i DR Koncerthuset fem stjerner og konklusionen: "Kashmir tog et længe ventet, men flot, stramt og stilfuldt favntag med juvelen i deres skrin og sendte stjernedrys ud over et stærkt begejstret, trofast publikum." 
 
Kashmir udsendte i 1999 albummet "The Good Life", der kom til at markere et stilskifte for bandet, der tidligere havde dyrket et mere grungerocket, funky og humoristisk udtryk, men nu erstattede humor med alvor og den kantede grunge-rock-funk med melankolske rocksange. Numre som "Mom In Love, Daddy In Space", "Graceland" og den lange og ordrige ballade "Lampshade" var med til at skaffe albummet den klassikerstatus, det har i dag. "The Good Life" har solgt til platin tre gange, det skaffede bandet seks Grammy-statuetter, og da GAFFA i 2006 skulle vælge de 12 vigtigste danske udgivelser nogensinde til deres kulturkanon, var "The Good Life" også med på listen.
 
Tidligere i år fremførte Kashmir som nævnt for første gang albummet i sin helhed, hvilket skete til to udsolgte koncerter i DR Koncerthuset i København, og efterfølgende til to udsolgte koncerter på VoxHall i Aarhus. Billetterne til alle fire koncerter blev revet væk. NorthSide Festival fortæller, at koncerten næste år bliver en af Kashmirs ganske få koncerter i 2012.
 
Kashmir vil til NorthSide fremføre hele "The Good Life", og som de gjorde det til de meget roste koncerter i oktober, vil de efterfølgende afslutte koncerten med materiale fra de øvrige plader.
 
Tilføjelsen af Kashmir til NorthSide-programmet kommer i forbindelse med udgivelsen af bandets dobbelte opsamlingsplade "Katalogue", der indeholder højdepunkter fra bandets seks album, udvalgt af de fire medlemmer, samt det nye nummer "Electrified Love".
 
Det forventes, at Kashmir senere i november måned vil få selskab af endnu et navn, når arrangørerne er klar til at kunne offentliggøre det første udenlandske navn til næste års festival.
 
NorthSide Festival 2012 afvikles i dagene 15.-17. juni, og billetter kan købes via Billetlugen.dk. Der er desuden fortsat ledige Spot/NorthSide-kombibilletter, der kan købes via NorthSide.dk.
 
Besøg NorthSide.dk eller facebook.com/northsidefestival for mere information om NorthSide Festival 2012.

ANNONCE