Nyhed

Koda arbejder på ny løsning for bloggere

Rettighedsorganisationen vil lave en aftale med YouTube, der sikrer, at bloggere ikke længere skal betale for at indlejre videoer

Rettighedsorganisationen Koda arbejder på en aftale med YouTube, der betyder, at musikbloggere i Danmark snart ikke længere skal betale for at indlejre videoer fra Youtube på deres blogs.

Det skriver Politiken i dag under overskriften "Koda ombestemmer sig i bloggersag".

Der er altså kommet nye boller på suppen, siden den omtalte bloggersag tog fart i august, da Koda indkrævede betaling fra folkene bag bloggen wondersmakejoy.dk. Inden da troede mange bloggere, at de frit kunne lægge musik ud gratis, ved at indlejre indhold fra andre sider, såsom YouTube.

Siden har der været en heftig debat mellem bloggerne, der har beskyldt Koda for at leve i fortiden, og Koda, der har beskyldt bloggerne for at være usolidariske jævnfør Kodas direktør Anders Lassens (billedet) debatindlæg i Politiken den 30. september.

Men nu tænker Koda altså i nye baner, idet en aftale med YouTube om betaling vil frigøre bloggerne fra at betale for at indlejre videoer fra sitet.

IFPIs (pladeselskabernes bracheorganisation) direktør Jakob Plesner Mathiasen har ifølge Politiken været ude at sige følgende:

"Indtil der er en aftale på plads med YouTube, kan jeg godt forstå, Koda vil have et rimeligt vederlag for, at musikken udnyttes. Men vi er imod, at der skal være dobbeltbetaling, når der kommer en aftale."

Og det citerer Politiken Kodas direktør Anders Lassen for at erklære sig enig i:

"Det er vi helt enige i. Vores eneste princip er, at man skal betale en rimelig sum, når man har musik på sin blog. Hvis man så bruger YouTube som en form for smuthul til det for bare at sige 'jeg har ikke musik på min blog, for jeg indlejrer bare videoer', så skal man betale – indtil vi har skaffet en aftale med Youtube".

Musikbloggere skal altså fortsat betale for indlejring af YouTube-videoer, indtil Koda har fået en aftale på plads, og derefter vil indlejringer fra andre sites, såsom Vimeo og Soundcloud, stadigvæk koste bloggerne penge, indtil Koda laver en mulig aftale.

Læs hele artiklen på Politikens hjemmeside.

 

 

ANNONCE