Nyhed

Opfinderen af iTunes er død

Apples medstifter, tidligere topchef og hjernen bag musikprogrammet iTunes Steve Jobs er død. Han døde i en alder af blot 56 år

Apple meddeler, at medstifter, tidligere topchef og it-entreprenøren Steve Jobs, der trådte tilbage som selskabets direktør i august, natten til torsdag dansk tid er død efter længere tids kræftsygdom. Siden 2004 har han kæmpet mod en sjælden form for kræft i bugspytkirtlen samt andre helbredsproblemer.

Steve Jobs regnes for at være et af de mest visionære erhvervsfolk i sin generation. Han har inden for de sidste 15 år forvandlet Apple fra en nødlidende og forældet it-virksomhed til en global megasucces inden for computere, mobiltelefoner og musikapparater.

iTunes ser dagens lys


Apples musikafspiller, iPod, tog verden med storm og er den dag i dag en stor succes. Det dertilhørende musikprogram, iTunes, har sat en helt ny standard for, hvordan forbrugere henter musik via nettet.

iTunes blev lanceret 9. januar 2001 og er siden hen blevet opdateret utallige gange med den seneste version 10.5.0.113, der udkom den 30. september i år.

Mange mener, at Steve Jobs formentlig har reddet musikbranchen med opfindelsen af ​​iTunes. Han fandt en måde at få folk til at stoppe piratkopiering af musik via internettet og i stedet betale for det.


iTunes udvider

Apple afslørede en ny tjeneste indbygget i iTunes den 1. september 2010 kaldet Ping, som er tænkt til at indlemme en socialt musiknetværk-komponent til brugere af iTunes. Dette system er endnu ikke tilgængeligt i alle lande.

Lanceringen af iPad'en den 3. april 2010 bragte hele fænomenet "video-on-demand" på højere niveau, og iTunes tilbyder nu også tusindvis af film og tv-serier.


Apple-arven

Steve Jobs døde i en alder af 56 år. Ud over konen Laurene efterlader Jobs tre børn. Han har også en datter med en kvinde, som han havde et forhold til, inden han blev gift.

ANNONCE