Nyhed

Sóley er sidste navn til Nordic Sounds

Den islandske sangerinde og multiinstrumentalist Sóley, der tidligere var med i gruppen Seabear, gæster Nordic Sounds

I forbindelse med den nordiske kulturfestival Ting sætter Vega den 3. november fokus på den nordiske lyd, når de inviterer til arrangementet Nordic Sounds.

Nu løfter arrangørerne sløret for det sidste navn på plakaten, der bliver den islandske sangerinde Sóley (billedet, th.), der tidligere har været med i gruppen Seabear.

Sóley Stefánsdóttir bestrider flere instrumenter, herunder stemmen, som hun indtil for fem år siden ikke havde haft særlig fokus på, men som nu er blevet hendes kendetegn.

I en pressemeddelelse skriver Vega om deres seneste nordiske navn:

"Sóleys florette sang og skrøbelige melodier sender ørerne i retning af norske Ane Brun. Men er man til CocoRosie, vil man heller ikke blive skuffet. Tonen er elegant og eftertænksom, og hun tør dyrke pauserne i sit nedbarberede klaverspil, hvor små, naive melodifigurer får lov at kigge frem, inden de hurtigt fortoner sig i igen."

Sóley har udgav sit debutalbum "We Sink" i september i år, og har sidste år udsendt ep'en "Theater Island".

Nordic Sounds vil samlet set blive gæstet af Jonathan Johansson, RebekkaMaria & Jonas Petersen (Hymns From Nineveh), Michael Møller, Anna von Hauswolff, Sóley og Susanne Sundfør.

Arrangementet bliver ikke bare en nordisk aften for øret. Vega har også inviteret en nordisk kunstnergruppe inden for installationskunst, design og visuel kunst, der vil udsmykke scenen og salen "i den helt rigtige nordiske ånd," som det hedder på Vegas hjemmeside.

Billetter til Nordic Sounds formidles via GAFFA Live.

 

ANNONCE