Nyhed

Flere nye navne til Spot

Christopher, Aura Dione, Veronica Maggio, The Savage Rose og en række nye navne er tilføjet årets program

Påsken nærmer sig, og som påskeæg tilføjer Spot Festival 13 nye navne til festivalens program, hvor der som et Kinder-æg er en overraskelse gemt indeni.

Christopher (billedet) står for at popmusikken bliver repræsenteret på Spot Festivalen, som med sin helt nye udgivelse "Colours" er klar med sit energiske liveband. GAFFAs Signe Bønsvig Wehding tildelte albummet tre stjerner og skrev: "Christopher havde været et trumfkort i Take That og en glimrende lærling hos Maroon 5. Hans vokal er lys, blid og solid. Han har et godt øre for den enkle popsang".

Den danske pop-prinsesse Aura Dione vil uden tvivl også sørge for, at der bliver kastet gode poptoner ud over festivalen. Sangerinden er for tiden radioaktuel med singlen "Friends" fra sit seneste album "Before The Dinosaurs". Albummet modtog fire stjerner af GAFFAs Signe Bønsvig Wehding, som skrev: "At man forsøger at sælge Aura som en gudsbenådet begavelse er unødvendigt. For Aura skriver rigtig fine sange, som ikke transcenderer tid og rum, men det er heller ikke nødvendigt. Hun laver rigtig god pop til tiden".

Som sædvanligt har Spot sørget for stærke nordiske navne, heriblandt svenske Veronica Maggio som røg til tops med hitsinglen "Jag Kommer" fra det festglade album "Satan I Gatan" fra 2011.  I Sverige har hun solgt over 100.000 albums, hun fik tre GAFFA-Priser i Sverige i begyndelsen af januar og er samtidig nomineret til syv priser til den forestående Svenske Grammy-uddeling. Albummet røg hurtigt op på førstepladsen i Sverige, og det samme gjorde den førnævnte hit-single.   

Sóley kommer fra Island og spiller iørefaldende folk-inspirerede og skrøbelige melodier, der bliver båret af vokal og klaver. Sidste år udgav Sóley albummet "We Sink", der fik anmeldere til at sammenligne sangerinden med både Björk og Lykke Li.

The Savage Rose gæster også festivalen med nyt materiale. Annisette og co. kommer i fuld krigsmaling med syv musikere på scenen og en række sange fra deres kommende album. Efter 45 år er der stadig masser af ambitioner, hvor bandet ønsker at få en fod inden for syd for grænsen, hvilket passer perfekt til Spot, da tyske medier og branchefolk gæster.    

I Got You On Tape søger for rock med Jacob Bellens' mørke stemme, som vil give numre fra deres seneste album "Church Of The Real". Er man derimod mere til Balkan og world, er danske Tako Lako værd at lytte til, et band der med Ognjen Curcic i spidsen giver en musikalsk eksplosion.

Som en overrakelse kan Aarhus Jazz Orchestra (tidl. Klüvers Big Band red.) præsenterer Slayer Big Band Project, et jazzorkester som spiller metal. Orkesteret forener jazz og hårdtslående metal, og viser en teknisk dygtighed samt hårdtslående riffs.

InterSpot vil igen i år præsentere en række specielle koncerter, hvor danske og udenlandske kunstnere går på scenen sammen. I år er fem danske kunstnere parret sammen med fem udenlandske, hvor de fem konstellationer skal spille et sæt på fire-fem numre. I år er setuppet til InterSpot: Marybell Katastrophy & Niels Frahm, Garish & Il Tempo Gigante, Claudine Muno & Esther Maria, Masha Qrella & Dangers Of The Sea, Sóley & Darkness Falls.

Festivalen kan igen præsentere projektet NAKED, som inviterer fire solister fra forskellige genrer til at præsentere fire sange fra hver enkeltes bagkatalog, men i en helt ny fortolkning. Den svenske pianist, Gustaf Ljunggren styrer aftenen rent kunstnerisk og akkompagnerer Ane Trolle, Johan Olsen (Magtens Korridorer) og Silas Bjerregaard (Turboweekend). Sidste solist offentliggøres inden længe.

Derudover kan Spot Festival præsenterer vinderne af KarriereKanonen: Kaliber, Djämes Braun og Dance With Dirt.

Spot Festival finder sted i dagene 4.-5. maj. Køb billetter via GAFFA Live.

ANNONCE