Nyhed

Alcoholic Faith Mission: Vi skåler på at være dumme svin

GAFFA har fået en snak med de danske verdensmænd

På mandag udkommer det fjerde album Ask Me This med Alcoholic Faith Mission, der fortæller følgende om at være et band:

– Efter 421 Wythe Avenue droppede vi reglerne og begyndte også at bruge synths. Vi var en duo – med gæster – fordi vi var optaget af den der kollektivtankegang, som senere blev udlevet i Copenhagen Collaboration. Alcoholic Faith Mission skulle være Broken Social Scene, men for at få det til hænge sammen med turnéer, så skulle vi være et band.

Sidste år var Alcoholic Faith Mission en af de væsentlige aktører, da 30 musikere fra indiescenen i København gik sammen om at danne Copenhagen Collaboration med CODY, Sleep Party People med flere. Kollektivets musikere medvirker blandt andet i kor på det nye Alcoholic Faith Mission-album. Et album, som i højere grad end før omfavner eksperimenter, støj, korharmonier, kollektivets alsidighed og idérige produktioner. Det er i øvrigt produceret i samarbejde med Tom McFall (R.E.M., Weezer).

– For 80 procent af albummets vedkommende handler Ask Me This om at være okay med at være et dumt svin. At have det fedt med sig selv og komme til at såre nogen, fordi man tilsidesætter andre folks følelser, selvom man ikke ønsker at såre dem, fordi man ellers ikke har det godt. Titlen er åben. Spørg mig om, hvorfor jeg er nødt til at træffe de valg, jeg gør, forklarer Thorben Seierø insisterende, lige så ærligt og udkrængende som de karakteristiske råbekor i Alcoholic Faith Missions musik.

Vi skåler på at være dumme svin og/eller ærlighed, og Sune Sølund rejser sig og spiller nye anbefalinger fra iTunes: Baths og Youth Lagoon, som selskabet applauderer med stor begejstring.

 

ANNONCE